GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-03-2024 11:43

Hukukçu başkandan okullarda siyaset!

AK Partili Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın iktidarın gücüne güvenerek seçim yasakları kapsamında olmasına rağmen okullarda siyaset yapması tepkilere yol açarken, İlçe Seçim Kurulu’nun da ne gibi yaptırım uygulayacağı merak konusu oldu.

Hukukçu başkandan okullarda siyaset!

Bir de hukukçu

Karasu Belediye Başkanı Avukat İshak Sarı’nın bir hukukçu olmasına karşın seçim yasaklarına uymadığını belirten vatandaşlar, “Seçim yasağına göre okullarda siyaset yapmak yasak. Ama Başkan Sarı’nın öğretmenler odasında resmen siyaset yapması hiç hoş değil” dediler.

 

İktidar gücü

Başkan Sarı’nın Yalı İlkokulu’na yaptığı ziyareti sosyal medyasından yayınladığını belirten vatandaşlar, “Bu durum iktidarın gücüne güvenip bunu kullanmaktır. İlçe Seçim Kurulu bu konuda ne yapacak doğrusu merak ediyoruz. Seçim yasaklarına göre, okullarda böylesine seçime yönelik toplantı yapılması yasak” dediler.

 

Sosyal medyada

Başkan Sarı okuldaki seçim çalışmasını, “Okullarımıza ziyaretlerimiz devam ediyor. Yalı İlkokulunun saygıdeğer öğretmenleriyle bir araya gelerek ilçemizi ve eğitimi konuştuk. Bizleri nezaketle ağırlayan Okul Müdürümüz Rıza Özdemir ve öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. #HazırızKararlıyız… #KarasuİçinGerçekBelediyecilik” sözleriyle paylaştı.

 

10 gün kala mı?

AK Partili Başkan İshak Sarı’nın paylaşımına tepki gösteren vatandaşlar, “Okullara gitmek, ilçeyi ve eğitimi konuşmak seçime 10 gün kala mı aklına geldi? Öğretmenler odasında yapılan toplantı ve paylaşım bunun seçim çalışması olduğunu gösteriyor. Madem yasak var, herkes bu yasağa uymalı. Kendisi kadar oradaki memur konumundaki öğretmenleri de zorda bırakmış. Seçim Kurulu gereği neyse bunu yapmalı” dediler.

 

Yüksek Seçim Kurulu

Karar No:2023/1561

b) Mabetlerde, okullarda, kışla, karargâh, ordugâh gibi askeri bina ve tesislerle askeri mahfillerde ve kamu hizmeti görülen diğer yerlerde kapalı yer toplantısı yapılamayacağına (298/51-son).

I) Seçim süresince yapılamayacak işler

a) 298 sayılı Kanun’un 62’nci maddesinde sayılanlarla, kamuya yararlı dernekler ve bunlarda görev almış bulunan memur ve hizmetlilerin seçimlerde de tarafsızlıklarını korumak zorunda olduklarına

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın, seçime 10 gün kala okula yaptığı ziyaret vatandaşların yanı sıra diğer siyasi parti adaylarının da tepkisi ile karşılaştı. Adaylar, “Bu eşitlik ilkesine de aykırı” dediler.

EditörEditör