DÜNYA
Giriş Tarihi : 18-01-2024 13:52

İçişleri Bakanları Yerlikaya ve Faeser Görüştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Almanya Federal Cumhuriyeti İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser ile telefonda görüştü. Görüşmede, iki ülke arasındaki iç güvenlik, afet, terör, organize suçlar, uyuşturucu ve düzensiz göçle mücadele gibi alanlarda işbirliği konuları ele alındı.

İçişleri Bakanları Yerlikaya ve Faeser Görüştü

Görüşmede, iki ülke arasındaki iç güvenlik alanındaki işbirliğinin daha da güçlendirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Bu kapsamda, ortak eğitim ve tatbikatlar, bilgi paylaşımı ve tecrübe aktarımı gibi alanlarda işbirliğinin artırılması kararlaştırıldı.

Ayrıca, afet ve terörle mücadele konusunda da işbirliğinin geliştirilmesi konuları ele alındı. İki ülke, afet ve terör olaylarında karşılıklı yardımlaşma ve koordinasyonun sağlanması konusunda iş birliğine devam edecek.

Terörle mücadele konusunda da işbirliğinin artırılması kararı alındı. Bu kapsamda, terör örgütlerinin finansmanı, propagandası ve eylemlerine karşı ortak mücadelenin sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Almanya İçişleri Bakanı Faeser: "Almanya'da Müslüman düşmanlığı sorunumuz  var" - Daily Ummah | Bir Miladın Habercisiyiz

Organize suçlar, uyuşturucu ve düzensiz göçle mücadele konusunda da işbirliğinin geliştirilmesi konuları ele alındı. İki ülke, bu alanlarda ortak operasyonlar ve bilgi paylaşımı gibi alanlarda işbirliğini artıracak.

Görüşmede, iki ülke arasındaki iç güvenlik alanındaki işbirliğinin, bölgesel ve küresel barış ve güvenliğin sağlanmasına önemli katkı sağlayacağı vurgulandı.

AdminAdmin