GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-02-2024 14:33

İkinci Kaptandan Ürperten İkaz

Marmara Denizi'nde, bin 250 ton mermer tozu yüklü olan Batuhan A isimli yük gemisinin fırtınada batması sonucu 6 mürettebatın kaybolmasının ardından, geminin ikinci kaptanı Hasan Mehmet Uyanık'ın oğluna "Batacak bu gemi ama hayırlısı" dediği ortaya çıktı.

İkinci Kaptandan Ürperten İkaz

 

Marmara Denizi'nde batan gemi mürettebatını aramak için 275 personel sahada  | Trabzon Haber - Haber61Karacabey'in Kurşunlu Mahallesi'nde bulunan kriz merkezinde yakınlarının bekleyişi sürerken, Abdullah Uyanık babasının öngörüsünü aktardı. Uyanık, "Dün itibarıyla haber geldi. Daha sonra babamı aradım ama ulaşamadım. Evde bekliyorduk, sonra da buraya geldik. SOS uyarısı 06.32'de veriliyor ve sinyal 07.12'de kesiliyor. Bunun incelenmesini istiyorum. 40 dakikalık bir süreçte Marmara Denizi'nde nasıl ulaşamıyorlar? Burası Karadeniz değil, Akdeniz değil. Ben de 3 yıl gemilerde çalıştım. Tamam bu saatten sonra bir şey geri gelmeyecek ama sonrası için tedbir alınması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Uyanık, babasının deneyimli bir gemici olduğunu ve geminin eski olduğunu belirtti. "Babam çok eski gemici. Gemicilikten kaptanlığa yükseldi. Yaklaşık en az 40 senesi var. En son yola çıkmadan birkaç gün önce iletişim kurdum. Sürekli 'Batacak bu gemi' diyordu. Eski gemi olduğu için ben bırak diyordum ama babam sevdiği için bırakmıyordu. Gemi çok eskiydi. Bu geminin ve buna benzerlerinin hurdaya ayrılması gerekiyor.

EditörEditör