YEREL
Giriş Tarihi : 23-12-2023 11:41

İkisi de intihar etmişti... Mahkemeden kahreden tebligat!

Sakarya'da farklı zamanlarda borçları nedeniyle intihar eden iki kişinin aileleri reddi miras yapınca, mahkeme alacaklılara yönelik tebligat yayımladı.

İkisi de intihar etmişti... Mahkemeden kahreden tebligat!

Adapazarı şehir merkezinde kuaförlük yapan ve aynı zamanda kurban dönemlerinde besicilik, kurbanlık satış ve kesimi yapan Cüneyt K. (38), 2019 yılı Kurban Bayramında intihar etmişti. Eşini arayarak helallik isteyen Cüneyt K., kayınpederinin Sapanca'daki evinde kendisini doğal gaz borusuna asarak hayatına son verdi. Cüneyt K.'nin kurbanlık hayvan alım satımı ve özel işlerindeki borçlar nedeniyle intihar ettiği öğrenilmişti.

Aynı şekilde Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü'nde mutemet olarak görev yapan Emre D. (33) isimli memur da, 2022 yılı haziran ayında Adapazarı Korucuk Mahallesinde yaşadığı 4'üncü kattaki daireden atlamıştı. Hastaneye kaldırılan Emre D. müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, genç memurun borçları ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün parasıyla ilgili nedenlerle intihar ettiği öğrenilmişti.

Borçları nedeniyle intihar eden iki gencin ailesi de borçların sorumluluğundan kaçınmak için reddi miras yaptı. Bu sebeple iki kişinin terekeleriyle ilgili hüküm Sakarya Sulh Hukuk Mahkemesine kaldı.

Sakarya Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, her iki olayda intihar ederek yaşamına son veren Cüneyt K. ve Emre D.'nin alacaklılarına yönelik ayrı ayrı tebligat yayımladı. Basın İlan Kurumu'nun (BİK) resmi ilan portalı ilan. gov.tr'de yayımlanan tebligat ilanlarında; Cüneyt K. ve Emre D.'nin terekesinin iflas hükümlerine göre tasfiyesine karar verildiği bildirildi. Terekelerin tasfiyesinde basit tasfiye usulünün uygulanmasına karar verilirken, alacaklıların 30 gün içinde alacaklarını ve iddialarını bildirmeleri istendi.

Sakarya Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğunca yayınlanan tebligatın ayrıntısı şu şekilde: "Yukarıda kimlik bilgileri yazılı miras bırakan hakkında yine yukarıda yazılı mahkeme kararı ile terekesinin iflas hükümlerine göre tasfiyesine karar verilmiş ve tasfiye işlemleri yukarıdaki dosya numarası ile memurluğumuzca yürütülmektedir. Yukarıda adı yazılı miras bırakanın terekesinin tasfiyesinde basit tasfiye usulünün uygulanmasına karar verilmiştir. Bu sebeple alacaklıların bu ilan tarihinden itibaren 30 gün içinde alacaklarını ve iddialarını bildirmeleri, bu müddet içinde alacaklılardan birinin giderleri peşin vermek sureti ile tasfiyesinin adi şekilde yapılmasını isteyebileceği İcra ve İflas Kanununun 166.ve 218'inci maddesi gereğince ilanen tebliğ olunur."

EditörEditör