YEREL
Giriş Tarihi : 24-11-2023 10:52

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı: Türkiye Yüzyılı mimarı öğretmenler

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Adapazarı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda çelenk sunma töreni yapıldı. Törende açıklama yapan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, "Türkiye Yüzyılı mimarı öğretmenler olacak" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı: Türkiye Yüzyılı mimarı öğretmenler

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 24 Kasım 1928 yılında “Başöğretmen” ünvanı verilmesi sebebiyle, 1981 yılından bu yana her yıl “Öğretmenler Günü” olarak kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü bu yıl da Sakarya'da yapılan törenlerle kutlanıyor. 

Kutlamalar dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda İl Eğitim Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi. 

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, milli eğitim yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı törende Adapazarı'ndaki Demokrasi Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla son buldu. Öğrenciler ve törene katılanlar daha sonra toplu fotoğraf çektirdi.

Törende  açıklama yapan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk başöğretmenimiz olmak üzere hayatını kaybeden, öğretmen arkadaşlarıma Allah’tan rahmet diliyorum. Öğretmenler bu toplumun temel taşıdır. Bugün Sakarya’da olduğu gibi tüm Türkiye’de öğretmenler günümüz kutlanıyor. Ben gecesini gündüzüne katan, öğrencilerine evlat gözüyle bakan, onlar sınava girdiğinde heyecanlanlanan, onlarla birebir duyguları yaşayan tüm öğretmenlerimin, tüm meslektaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum. Türkiye yüz yılı mimarı öğretmenler olacak diyorum. 24 Kasım öğretmenler günümüz kutlu olsun. " dedi.

AdminAdmin