GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-01-2024 13:06

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu ne zaman, saat kaçta, nasıl izlenecek?

Türkiye'nin ilk insanlı uzay yolculuğu, 19 Ocak 2024 Türkiye saatiyle 00.49'da gerçekleştirilecek. Fırlatma töreni, İstanbul ve Ankara'daki meydanlarda, bilim merkezlerinde ve TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Yer İstasyonu'ndan canlı olarak izlenebilecek.

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu ne zaman, saat kaçta, nasıl izlenecek?

Türkiye'nin Milli Uzay Programı kapsamında, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderilecek. Gezeravcı, 14 gün boyunca ISS'de çeşitli bilim misyonlarını gerçekleştirecek.

İlk Türk Astronot'un (Alper Gezeravcı) uzay yolculuğu  ne zaman, saat kaçta, nasıl izlenecek? Fırlatma töreniyle ilgili ayrıntılar - 2

Fırlatma töreni, SpaceX Falcon 9 roketinin Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden ISS'ye fırlatılmasıyla başlayacak. Tören, Türkiye saatiyle 00.49'da başlayacak ve yaklaşık 2 saat sürecek.

Fırlatma töreni, İstanbul ve Ankara'daki meydanlarda kurulan planetaryumlarda canlı olarak izlenebilecek. Planetaryumlarda, fırlatma öncesi ve sonrası hazırlıklar, fırlatma anı ve ISS'ye giriş anı gibi önemli anlar ekranlara yansıtılacak.

İlk Türk Astronot'un (Alper Gezeravcı) uzay yolculuğu  ne zaman, saat kaçta, nasıl izlenecek? Fırlatma töreniyle ilgili ayrıntılar - 3

Bilim merkezlerinde de fırlatma töreni canlı olarak izlenebilecek. Konya Bilim Merkezi, Bursa Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), Bilim Üsküdar, Antalya Bilim Merkezi, Gaziantep Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi, Aksaray Bilim Merkezi, Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi ile Kayseri Bilim Merkezi'nde yapılacak törenlerde, atölye çalışmaları, uzay filmleri gösterimi ve benzeri etkinlikler düzenlenecek.

İlk Türk Astronot'un (Alper Gezeravcı) uzay yolculuğu  ne zaman, saat kaçta, nasıl izlenecek? Fırlatma töreniyle ilgili ayrıntılar - 4

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Yer İstasyonu'nda görevli uzay mühendisleri ve bilim insanları tarafından da astronotun uzay istasyonuna yolculuğu anbean takip edilecek.

İlk Türk Astronot'un (Alper Gezeravcı) uzay yolculuğu  ne zaman, saat kaçta, nasıl izlenecek? Fırlatma töreniyle ilgili ayrıntılar - 5

AdminAdmin