GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-01-2024 14:33

İlk Türk astronot uzay yolunda: Bakan Kacır aileyle bir araya geldi

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uzay yolculuğu için ABD'ye gitti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gezeravcı'nın ailesiyle bir araya geldi ve ailenin heyecanına ortak oldu.

İlk Türk astronot uzay yolunda: Bakan Kacır aileyle bir araya geldi

Gezeravcı, 19 Ocak 2024 tarihinde SpaceX'in Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) fırlatılacak. Gezeravcı, ISS'de 10 gün kalacak ve burada 13 bilimsel deney yapacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Florida'da Gezeravcı'nın ailesiyle bir araya geldi. Kacır, Gezeravcı'nın ailesinin heyecanını paylaştı ve "İnşallah Anadolu'nun çocukları bu şekilde kabuklarını kıracak" dedi.

Kacır, Türkiye'nin uzay çalışmalarındaki kararlılığını da vurguladı. Kacır, "Bu bizim insanlı ilk uzay misyonumuz, devamını yapacağız" dedi.

Gezeravcı'nın yapacağı 13 deneyden birini Muşlu öğrenciler hazırladı. Kacır, "Muş'ta bilim sanat merkezinden orta okul öğrencileri öğretmenleriyle birlikte bir deney hazırlamışlar. O 13 deneyin biri de onların deneyi" dedi.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzay yolunda! Bakan Kacır aileyle bir  araya geldi - UHA

Kacır, uzay yolculuğunun ardından yürütülecek sürecin ayrıntılarını da paylaştı. Kacır, "Tabii sadece fırlatma değil şimdi 2 hafta boyunca hep takip edilecek. Oradaki çalışmaları. Yine bağlantılar yapılacak. Okullara birtakım bağlantılar yapılacak" dedi.

Kacır, Gezeravcı'nın yeğeniyle arasında geçen diyalogda Türkiye'nin bir sonraki hedefinin sinyalini verdi. Kacır, "Sen Ay'a gitmeyi düşünür müsün? Zaten amcanı geçmek için bir sonraki hedef ay olur artık" dedi.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, Türkiye için tarihi bir olay. Gezeravcı'nın başarısı, Türk halkının hayallerini gerçekleştirmesi ve Türkiye'nin uzay çalışmalarındaki gücünü göstermesi açısından önemli.

AdminAdmin