YEREL
Giriş Tarihi : 02-08-2023 17:16

İmam nikâhlı eşinden ayrılınca engelli aylığı kesildi

Adapazarı Mithatpaşa Mahallesi'nde imam nikahlı eşinin evinde yaşayan bedensel engelli Türkan Aslan, anlaşmazlıklar nedeniyle eşinden ayrıldıktan sonra evi terk etmek zorunda kaldı. Bir süre sonra Aslan'ın Mithatpaşa'daki adreste olmadığı gerekçesiyle engelli aylığı kesildi. Gözyaşları içinde yetkililere seslenen Aslan, “Kimsesizim, yalnızım. Bana sahip çıksınlar. Benim aylığımı yeniden bağlasınlar” dedi.

İmam nikâhlı eşinden ayrılınca engelli aylığı kesildi

Adapazarı ilçesine bağlı Mithatpaşa Mahallesi’nde imam nikahlı eşinin evinde yaşayan bedensel engelli Türkan Aslan, imam nikahlı eşiyle güzel bir yaşam sürerken, anlaşmazlıklar nedeniyle eşinden ayrıldı ve yaşadığı evi terk etmek zorunda kaldı. 

Bedensel engelli olması nedeniyle engelli aylığı ve aile destek parasıyla hayata tutunmaya çalışan Aslan'ın imam nikahlı eşinin Mithatpaşa’daki adresinde yaşamadığı anlaşılınca aldığı her iki aylığı da kesildi. 

Gözyaşları içinde yaşadığı bu mağduriyetin yetkililer tarafından bir an önce çözüme kavuşturulması çağrısında bulunan Aslan, “İmam nikâhlı eşim benim burada yaşamadığımı söyleyince benim aylığım kesildi. Hep onun yüzenden başıma her şey geliyor. Kimsesizim, yalnızım. Bana sahip çıksınlar. Benim aylığımı yeniden bağlasınlar” dedi.

Aslan, "Kadın sığınma evinde kalmamı istiyorlar ama ben kendim ev kiralayıp kalmak istiyorum. Ben 6 kardeşli bir ailenin kızıyım. Ben ailemle görüşmüyorum.  3 çocuğum var çocuk esirgeme kurumunda yıllardır da görmüyorum” diye konuştu. 

Aslan, tek istediğinin aylığının bağlanması ve kendisine bir iş imkânı verilmesini istedi.

AdminAdmin