GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-02-2024 15:05

İmralı'da Batan Gemi Arama Çalışmaları Sürüyor

İmralı Adası güneyinde geçtiğimiz günlerde batan kuru yük gemisiyle ilgili arama kurtarma çalışmaları 3. gününde de devam ediyor. 705 personelin katılımıyla havadan, denizden ve karadan yürütülen çalışmalarda, olumsuz hava koşulları nedeniyle dalgıçlar geçtiğimiz gün dalış yapamamıştı. Ancak bugün Deniz Kuvvetleri'ne bağlı dalgıçlar, özel bir cihazla suyun 51 metre altındaki gemiye inmeyi başardı.

İmralı'da Batan Gemi Arama Çalışmaları Sürüyor

Balıkesir'in Marmara Adası'ndan yüklenen bin 250 ton mermer tozu taşıyan gemi, Gemlik Limanı'na doğru seyrederken şiddetli bir fırtınaya yakalanarak batma riskiyle karşı karşıya kalmıştı. Karacabey Boğazı Kurşunlu Mahallesi yakınlarında batan gemideki mürettebat hala bulunamadı.

Geminin batışının 3. gününde Marmara Denizi'nin 51 metre derinliğinde tespit edilen yerinde, kayıp mürettebata ulaşmak için çalışmalar devam ediyor. Gece boyunca da arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürürken, umutlar kayıp mürettebatın bulunması üzerine yoğunlaşıyor.

Deniz Kuvvetleri'nin yanı sıra Sahil Güvenlik ve diğer ilgili kuruluşların koordinasyonunda yürütülen arama kurtarma operasyonu, bölgedeki tüm gemilerin dikkatle takip ettiği bir süreci oluşturuyor.

EditörEditör