SİYASET
Giriş Tarihi : 27-01-2023 22:09   Güncelleme : 27-01-2023 22:09

İran'daki saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama

Haber 7 - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan, bir güvenlik amirinin şehit edildiği menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum.

İran'daki saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama

Başkent Tahran'daki Azerbaycan Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı düzenlendi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı; saldırıda güvenlik şefinin hayatını kaybettiğini, iki güvenlik görevlisinin de yaralandığını açıkladı.

ERDOĞAN: TÜRKİYE AZERBAYCAN'IN YANINDADIR

Menfur saldırı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye can dostu ve kardeşi Azerbaycan’ın yanındadır." mesajını verdi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması:

Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan, bir güvenlik amirinin şehit edildiği menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Azerbaycanlı kardeşlerimize başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye can dostu ve kardeşi Azerbaycan’ın yanındadır.

Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan, bir güvenlik amirinin şehit edildiği menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Azerbaycanlı kardeşlerimize başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Türkiye can dostu ve kardeşi Azerbaycan’ın yanındadır.

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) January 27, 2023

İran'daki Azerbaycan Büyükelçiliği'ne saldırı anı kamerada!İran'daki Azerbaycan Büyükelçiliği'ne saldırı anı kamerada!

İran'daki Azerbaycan Büyükelçiliği'ne saldırı: 1 ölü, 2 yaralıİran'daki Azerbaycan Büyükelçiliği'ne saldırı: 1 ölü, 2 yaralı

FAHRETTİN ALTUN: BAŞIN SAĞ OLSUN AZERBAYCAN

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yönelik saldırıyı kınadı.

Altun, bir kişinin öldüğü, iki kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Fahrettin Altun, "Şehit olan kardeşimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı diliyor, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Başın sağ olsun Azerbaycan." ifadelerini kullandı.

AdminAdmin