DÜNYA
Giriş Tarihi : 03-01-2024 17:51

İran'da Kasım Süleymani'nin Mezarı Yakınında Terör Saldırısıyla En Az 103 Kişi Öldü

İran'da Kasım Süleymani'nin mezarı yakınlarında meydana gelen terör saldırısında en az 103 kişi öldü, 1040 kişi yaralandı.

İran'da Kasım Süleymani'nin Mezarı Yakınında Terör Saldırısıyla En Az 103 Kişi Öldü

İran devlet televizyonu, ülkenin güneyindeki Kerman kentinde bulunan Kasım Süleymani'nin mezarı yakınlarında peş peşe patlamalar meydana geldiğini bildirdi. İlk patlamayı, ikinci bir patlama izledi. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre patlamalar Saheb al-Zaman Camii'sinin hemen yakınında oldu.

İran devlet televizyonu, patlamalar sonucu en az 103 kişinin öldüğünü, 1040 kişinin yaralandığını duyurdu. Yetkililer tarafından yapılan ayrı bir açıklamada bölgede en az 1300 kişinin olduğu bilgisi verildi.

Saldırı, İran'da her yıl 3 Ocak tarihinde düzenlenen Kasım Süleymani anma törenleri sırasında gerçekleşti. Süleymani, 2020 yılında ABD tarafından Bağdat'ta düzenlenen bir suikast sonucu öldürülmüştü.

İran devlet televizyonu ayrıca saldırıyı bir 'terör' saldırısı olarak nitelendirdi. Sosyal medyada dolaşan bir video ise bölgede çok sayıda cesedin olduğunu gözler önüne serdi.

Saldırının sorumluluğu henüz üstlenilmedi. Ancak, İran yönetimi, saldırıyı ABD veya ABD destekli güçlerin düzenlediğini iddia etti.

EditörEditör