GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-01-2024 11:49

İran'dan ABD üssü saldırısına ilk açıklama: Hiçbir bağlantımız yok

ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne düzenlenen ve 3 ABD askerinin hayatını kaybettiği, 34 askerin yaralandığı saldırı sonrası İran'dan ilk açıklama geldi. İran, saldırıyla hiçbir bağlantısının olmadığını belirtti.

İran'dan ABD üssü saldırısına ilk açıklama: Hiçbir bağlantımız yok

ABD Başkanı Joe Biden, dün Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne tek yönlü insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıda 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) da saldırıda ayrıca 34 kişinin yaralandığını bildirmişti.

İran'ın resmi haber ajansı (IRNA), İran'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi'nin açıklamalarını aktardı. BM temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, "İran'ın bu saldırıyla hiçbir bağlantısı yoktur. Çatışma, ABD kuvvetleri ve bölgedeki direniş güçleri arasındaki karşılıklı misillemedir." denildi.

İran'ın açıklaması, ABD'nin saldırının ardından İran'a misilleme yapacağı yönündeki açıklamalarının ardından geldi.

ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne düzenlenen ve 3 ABD askerinin hayatını kaybettiği, 34 askerin yaralandığı saldırı sonrası İran'dan ilk açıklama geldi. İran, saldırıyla hiçbir bağlantısının olmadığını belirtti. ABD Başkanı Biden ise misilleme sözü verdi.

EditörEditör