GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-02-2024 13:25

İrlanda Başbakanı’ndan İsrail’e Sert Sözler: "Filistinlilere Zulmediyorsunuz!"

İrlanda Başbakanı Varadkar, İsrail'in ABD dahil hiçbir ülkeyi dinlemediğini ve öfkeyle hareket ettiğini söyledi.

İrlanda Başbakanı’ndan İsrail’e Sert Sözler:

İrlanda Parlamentosu'nun alt kanadı Dail'de yapılan oturumda, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları büyük bir endişeyle ele alındı. Başbakan Varadkar ve ana muhalefet partisi Sinn Fein'in lideri Mary Lou McDonald, İsrail'in saldırılarına sert tepkiler gösterdi.

Başbakan Varadkar, yaptığı konuşmada, İsrail'in Refah'a kara saldırısı düzenlemesi durumunda, Refah'ta "ciddi katliam riski" bulunduğunu ve bunun uluslararası hukukun ağır bir ihlali olacağını belirtti. Varadkar ayrıca, İsrail'in dünyadaki hiçbir ülkeyi dinlemediğini ve öfke ile ilerleyerek kendi güvenliklerini tehlikeye attığını ifade etti.

İrlanda Başbakanı’ndan İsrail’e sert sözler

Sinn Fein'in lideri Mary Lou McDonald ise İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik süregelen saldırılarına sert tepki gösterdi. McDonald, İsrail'in pervasızca hareket ettiğini ve dünya liderleri tarafından hesaba çekilmediğini vurgulayarak, İrlanda hükümetini İsrail'in insanlık dışı eylemlerine karşı daha sert tavır almaya çağırdı. McDonald ayrıca, İrlanda hükümetinden İsrail'in Dublin Büyükelçisi'ni ülkeden gönderme çağrısında bulundu ve Avrupa devletlerini İsrail'in soykırımını desteklemeyi bırakmaya çağırdı.

İrlanda Parlamentosu'ndaki bu sert tepkiler, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına uluslararası düzeyde verilen önemin bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

EditörEditör