DÜNYA
Giriş Tarihi : 24-10-2023 16:53

İşçi Partisi Milletvekili, İngiltere Dışişleri Bakanı'na Filistin sorusu yöneltti

İşçi Partisi Milletvekili Imran Hussein, İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly'e Gazze'deki vahşeti ve katliamı kınaması için kaç masum Filistinlinin daha ölmesi gerektiğini sordu. Cleverly ise Hamas'ın İsrail'e roket saldırılarına dikkat çekerek Filistin halkının can kaybını en aza indirmek istediklerini belirtti.

İşçi Partisi Milletvekili, İngiltere Dışişleri Bakanı'na Filistin sorusu yöneltti

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi Milletvekili Imran Hussein, parlamentoda, İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly'e, "Bu hükümetin (Gazze'deki) bu vahşeti ve katliamı kınaması için daha kaç 1000 masum Filistinlinin katledilmesi gerekiyor?" sorusunu yöneltti.

Bakan Cleverly, parlamentoda İsrail- Filistin çatışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu ve milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Cleverly'nin konuşmasının ardından söz alan Milletvekili Hussein, Gazze'de ayrım gözetmeyen hava saldırıları ile gıda, su ve tıbbi malzemelere yönelik topyekun kuşatmanın, binlerce masum Filistinli kadın ve erkeğin yanı sıra 1000'den fazla çocuğun ölümüne neden olduğunu söyledi.

"Bu artık insani bir felaketin ötesinde." ifadesini kullanan Hussein, bugün hala Gazze sokaklarında masumların kanının dökülmeye devam ettiğini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Camiler, kiliseler, okullar, hastaneler, fırınlar, su tesisleri ve evler İsrail ordusu tarafından dümdüz edilmeye devam ediliyor. Bu yüzden Dışişleri Bakanı'na (Cleverly'e) çok basit bir sorum var. Bu hükümetin (Gazze'deki) bu vahşeti ve katliamı kınaması için daha kaç 1000 masum Filistinlinin katledilmesi gerekiyor?"

Cleverly, milletvekilinin sorusuna verdiği yanıtta, Filistin halkının daha fazla can kaybına uğramasını en aza indirmek istediklerini sürekli olarak yinelediklerini ve bu konuda hemfikir olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Ancak bu süre zarfında, 7 Ekim'den bu yana Gazze'den İsrail'e binlerce roket atıldığı gerçeğini asla gözden kaçırmamalıyız. Nitekim, Gazze'de meydana gelen, İngiliz ve uluslararası medyada geniş yer bulan en yüksek sayıda can kayıplarından birinin Gazze'den İsrail'e atılan roketten kaynaklanmasının muhtemel olabileceğine dair değerlendirmemiz var. Dolayısıyla (milletvekilinin) yaşamın korunması konusundaki arzusuna saygı duyuyorum. Kendisini, bu arzusunu paylaştığım konusunda temin edebilirim ancak dikkatlice düşünmeliyiz ve bunun neden olduğunu hatırlamalıyız. Holokost'tan bu yana Yahudilere karşı işlenen en büyük cinayetin Hamas tarafından başlatıldığı ve Hamas'ın operasyonlarının bir parçası olarak Filistinlileri kasıtlı olarak tehlikeye attığı unutulmamalıdır."

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 360'ı çocuk ve 1292'si kadın olmak üzere 5 bin 791 kişinin öldüğünü, 16 bin 297 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90'ın üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışmalarda 20'si Filistinli, 3'ü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 30 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihat Hareketi'nden 6, Hamas'tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

AdminAdmin