GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-02-2024 15:21

“İşçinin emeğini sömürtmeyeceğiz”

TİP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dilek Kaçar, “Sakarya’da işçilerin emeğinin sömürülmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

“İşçinin emeğini sömürtmeyeceğiz”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dilek Kaçar, 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Ebru Triko firmasında işçilerin mobbinge uğradığını, emeklerinin sömürüldüğünü ileri sürerek, “Neredeyse tamamına yakını kadın olan ve yaklaşık 500 işçinin çalıştığı Ebru Triko’da; özellikle maaşların geç ödenmesi, yarım maaş ödenmesi, işçilerin mesaiye kalmaya zorlanması, mesaiye kalmak istemeyenlerin işten çıkarılmakla tehdit edilmesi gibi mobbing olaylarının yaşandığı partimize bildirilmiştir” dedi.

Sendika işverenden yana:

Kaçar, “Kadın işçilerin; her yerde olduğu gibi burada da kadın olmanın getirdiği ötekileştirilme, yok sayılma vb. baskısının yanı sıra geçim sıkıntısı nedeniyle ses çıkaramamalarından yararlanan patronların, mobbingi arttırarak sürdürdükleri, yetkili sendikanın ise işçilerin haklarını savunmak yerine, işverenle yakın ilişkide oldukları partimize iletilmiştir. Geçtiğimiz Cuma günü işçiler yine maaşların ödenmemesi üzerine, kendiliğinden örgütlenerek tepki göstermiş ve iş bırakmış olmalarına rağmen Sendika bu direnişi örgütleyip hak almaya çalışmak yerine, işçileri çalışmaya ikna etme yoluna gitmiştir” ifadelerine yer verdi.

İş kaybetme korkusu:

İşçilerin, işimi kaybederim korkusu nedeniyle kendileri doğrudan ses çıkaramadıkları için partilerinden destek istediklerini de ileri süren Kaçar; “Elbette Türkiye İşçi Partisi tüm Türkiye’de olduğu gibi Sakarya’da da işçilerin özellikle de kadın işçilerin sesi olacaktır. Bu itibarla “Ebru Triko” işçisinin yanında olduğumuzu ve süreci takip edeceğimizi kamuoyuna duyurmak isteriz” dedi.

EditörEditör