GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-04-2023 17:44

İsrail Güçlerinden Mescid'i Aksa'ya yine baskın!

İsrail güçlerinin, kontrolsüz güç uygulayarak, Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınlarının ve yüzlerce kişinin gözaltına yaka paça alınmasının ardından bir grup fanatik Yahudi yerleşimci de kutsal mabedin avlusuna girdi.

İsrail Güçlerinden Mescid'i Aksa'ya yine baskın!

İşgalci İsrail güçlerinin, gece saatlerinde Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskının ardından onlarca fanatik Yahudi yerleşimci, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'ya geldi. Yerleşimci grup, Yahudilerce kutsal Pesah (Hamursuz) Bayramı bahanesiyle El-Meğaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. İsrail güçleri de bu esnada baskına tepki gösteren Mescid-i Aksa'nın avlusundaki Filistinlileri alandan uzaklaştırdı, bazı kişilere karşı şiddet kullandı.

Görgü tanıkları, İsrail polisinin, sabah erken saatlerden itibaren Aksa'ya girmek isteyen 45 yaş üzeri erkeklere müdahale ettiğini, mescidin avlusunda herhangi bir gerekçe göstermeden 3 Filistinli kadın ile 1 gazeteciyi gözaltına aldığını ve ses bombası kullandığını anlattı.

Aksa'daki baskına tekbirlerle tepki gösteren Filistinlilerden bazıları, Kıble Mescidi karşısında kuşluk namazı kıldı.

'BİR HAFTA UZAK DURMA ŞARTIYLA' TAHLİYE

İslami Vakıflar Dairesinden yapılan yazılı açıklamada da 165 Yahudi yerleşimcinin bugün Mescid-i Aksa'ya girdiği kaydedildi. Filistin Esir İşleri Kurulundan yapılan yazılı açıklamada ise İsrail polisinin, "Aksa'dan bir hafta uzak durmaları" şartıyla gözaltına alınan Filistinlileri serbest bırakmaya başladığı" belirtildi.

EditörEditör