GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-10-2022 14:12   Güncelleme : 27-10-2022 14:12

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz Hulusi Akar'la görüştü

Haber 7 - Türkiye ile İsrail ilişkilerinde normalleşme adımlarının atılmasının ardından Türkiye'ye gelen İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Savunma Bakanı Hulusi Akar'la bir araya geldi. Ziyaretine Anıtkabir'le başlayan Gantz,

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz Hulusi Akar'la görüştü

Türkiye ile İsrail ilişkilerinde yıllar sonra atılan normalleşme adımlarının ardından Ankara'ya gelen İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz temaslarda bulunuyor.

Programına Anıtkabir ziyaretiyle başlayan Gantz, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'la bir araya geldi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan İsrail Savunma Bakanı Benjamin Gantz'ı, Milli Savunma Bakanlığı'nda askeri törenle karşıladı. Tören mangasını selamlayan Gantz, daha sonra şeref defterini imzaladı. Bakan Akar ve Bakan Gantz'ın baş başa görüşmesinin ardından, heyetler arası görüşmeye geçildi. 

Gantz'ın daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşeceği öğrenildi.

10 YIL SONRA İLK

İsrail Savunma Bakanlığı'ndan görüşemeye ilişkin yapılan açıklamada, tam diplomatik ilişkilere dönülen Türkiye ve İsrail arasında 10 yıldan uzun süre sonra ilk defa savunma bakanlarının görüşmesinin gerçekleşeceği belirtildi.

"YILLARDAN SONRA İLK DEFA BU DÜZEYDE BİR ZİYARET OLACAK"

Bakan Akar geçtiğimiz günlerde Gantz ile görüşeceğini dile getirerek, "Yıllardan sonra ilk defa bu düzeyde bir ziyaret olacak. Genel durumu değerlendireceğiz. Bizim politikamız, görüşlerimiz belli. Türkiye Cumhuriyeti devleti son derece şeffaf bir politika uyguluyor, bunları anlatacağız. Gelişmelere göre de müteakip safhaların neler getireceğini göreceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Ziyaret hakkında tweet atan Benny Gantz, "Meslektaşım Hulusi Akar ile görüşeceğim Türkiye Cumhuriyeti'ne önemli bir ziyaret için yola çıkıyorum. Ortadoğu ve Doğu Akdeniz bölgelerinde güvenlik, istikrar ve barışı teşvik etmenin yolları üzerine verimli tartışmaları sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

BÜYÜKELÇİ ATANDI

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, 9 Mart 2022'de Türkiye'ye yaptığı ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmişti.

Türkiye ile İsrail 17 Ağustos'ta, diplomatik ilişkilerin yeniden en üst düzeye çıkarılması ve karşılıklı büyükelçi atanması kararı almıştı. Kararın ardından İsrail'in Ankara Büyükelçisi olarak Irit Lillian, Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi olarak Şakir Özkan Torunlar atandı.

AdminAdmin