DÜNYA
Giriş Tarihi : 14-10-2023 10:37

İsrail, sivillere 6 saat süre verdi! İzin verilen yollardan geçenlere saldırı olmayacak

Dün akşam saatlerinde bölgeyi terk etmeye çalışan sivillerin konvoylarını vuran ve onlarca kişinin ölümüne neden olan İsrail'den yeni bir açıklama daha geldi. Yüzbinlerce kişinin yaşadığı bölgedeki vatandaşlara 6 saat süre veren İsrail yönetimi, saat 16:00'ya kadar izin verilen yollardan geçen sivillere zarar verilmeyeceğini duyurdu.

İsrail, sivillere 6 saat süre verdi! İzin verilen yollardan geçenlere saldırı olmayacak

İsrail ile Hamas arasındaki savaş 8. gününde devam ediyor. Gazze'deki Filistinlilere evlerini terk etmeleri için 24 saat süre veren İsrail, dün gece kara baskınlarına başladı. İşgal altındaki Batı Şeria'da çatışmalar devam ederken İsrail yönetimi yaptığı son açıklamada sivillerin geçişine saat 16:00'a kadar izin verileceğini, 6 saat boyunca izin verilen yollara saldırı olmayacağını duyurdu.

3 AYRI KAFİLEYE SALDIRDILAR

Dün akşam saatlerinde İsrail savaş uçaklarının, yerinden edilmiş Filistinlilerin oluşturduğu konvoya düzenlendiği saldırıda en az 70 kişi öldü, 200'den fazla kişi yaralandı. Filistin resmi haber ajansı Wafa, saldırıyı "yeni bir katliam" şeklinde niteledi. Haberde, İsrail güçlerinin, yerinden edilen vatandaşların Gazze'nin güneyine ulaşmak için yollara düştüğü Salahaddin ve Reşid Caddelerinde oluşturdukları 3 ayrı kafileye saldırdığı aktarıldı.

GECE BOYUNCA VURMAYA DEVAM ETTİ

Karada konvoyları hedef alan İsrail savaş uçakları, Gazze'nin tüm bölgelerini gece boyu havadan vurmaya da devam etti. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı, Beyt Lahye ve orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı gibi yoğun nüfusa sahip bölgelerde bombalanma sonucu çok sayıda ölü ve yaralı var.

EditörEditör