DÜNYA
Giriş Tarihi : 10-10-2023 11:12   Güncelleme : 10-10-2023 11:13

İsrail'e gözdağı! Hamas yeraltı tünellerinde sakladığı füzelerin görüntülerini yayınladı

7 Ekim sabahı İsrail'e yönelik Aksa Tufanı operasyonu başlatan Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, çatışmalar devam ederken dikkat çeken bir görüntü yayınladı. Yeraltı tünellerinde sakladığı füzelerin videosunu paylaşan Kassam Tugayları, Gazze'ye yönelik art arda saldırılarda bulunan İsrail'e gözdağı verdi.

İsrail'e gözdağı! Hamas yeraltı tünellerinde sakladığı füzelerin görüntülerini yayınladı

israil'in, Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği Aksa Tufanı operasyonunun ardından başlattığı karşı saldırıları devam ediyor. Filistin, saldırılarda 704 kişinin öldüğünü, yaklaşık 4 bin kişinin yaralandığını açıklarken, ölen İsraillilerin sayısı ise 900'ü geçti.

 

Bölgedeki kanlı çatışmalar devam ederken Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'ndan dikkat çeken bir hamle geldi. Yeraltı tünellerinde sakladığı füzelerin görüntülerini yayınlayan Kassam Tugayları, Gazze'yi art arda saldırılarla vuran İsrail ordusuna gözdağı verdi.

Kassam Tugayları'nın envanterinde kısa menzilli füze olarak 10 kilometre menzile sahip Kassam füzeleri, 16 kilometre menzilli Quds 101 füzeleri, 55 kilometre menzilli Grad füzeleri ve 55 kilometre menzile sahip Sejil füzeleri Hamas'ın elimdeki kısa menzilli füzeler bulunuyor.

Menzili 75 kilometreye varan M-75 füzeleri, 100 kilometre menzile sahip Fajr füzeleri, 120 kilometre menzilli R-160 füzeleri ve esasen Kassam Tugayları'nın en büyük kozu olan 200 kilometre menzile sahip M-302 füzeleri Hamas'ın elindeki uzun menzilli füzeler ise yine envanterdeki uzun menzilli füzeler olarak göze çarpıyor. Özellikle M-302 füzelerinin Kudüs ve Tel Aviv'i vurabilecek kabiliyette olduğu ifade ediliyor.

EditörEditör