GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-11-2023 16:32

İsrail'in zorla tahliye ettirdiği hastanede bebeklerin çürümüş cansız bedenleri bulundu

İsrail'in 7 Ekim'den beri 15 bini aşkın Filistinli'nin ölümüne sebep olduğu Gazze Şeridi'nden gelen görüntüler kan donduruyor. İsrail güçleri tarafından zorla tahliye edilen El Nasr Hastanesi'nde ölüme terk edilen bebeklerin çürümüş cansız bedenleri bulundu. İşlediği bu insanlık suçlarını görmezden gelen İsrail Başbakanı Netanyahu ise geçtiğimiz günlerde, İsrail'i ziyaret eden Elon Musk'a boş beşik göstererek duygu sömürüsü yapmıştı.

İsrail'in zorla tahliye ettirdiği hastanede bebeklerin çürümüş cansız bedenleri bulundu

Gazze Şeridi'ndeki El Nasr Hastanesi'nde, İsrail güçlerinin sağlık görevlilerini tahliye etmesinden sonra yataklarında ölüme terk edilen prematüre bebeklerin çürüyen bedenleri bulundu.

ULUSLARARASI SORUŞTURMA ÇAĞRISI

El Nasr Hastanesi'ndeki skandal görüntülerin yayınlanmasından sonra İnsan Hakları Kuruluşları, uluslararası soruşturma çağrısında bulundu. Bir insan hakları örgütü, hastanedeki personelin IDF tarafından zorla tahliye edilmesinin ardından 5 Filistinli çocuğun ölüme terkedildiğini söyledi.

HASTANE ÇALIŞANLARINI ZORLA TAHLİYE ETTİLER

İsviçre merkezli Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü (Euro-Med),El Nasr Hastanesi'nin yeni doğan bölümünde cesedi çürümüş durumdaki 5 bebeğin bulunduğunu doğruladı. Eski BM özel raportörü Richard Falk'ın başkanlığını yaptığı insan hakları gözlemcisi, İsrail askerleri hastaneyi ablukaya aldıktan sonra hastane çalışanlarını zorla tahliye ettiğini, bu nedenle bebeklerin ölüme terk edildiğini söyledi.

GÖRÜNTÜLER KAN DONDURUYOR

İlk kez Arapça yayın yapan haber kanalı Al Mashhad tarafından paylaşılan görüntülerde, bebek cesetleri yer alan yataklar görülüyor. Sağlık izleme cihazları da dahil olmak üzere hastane ekipmanları uzun süredir hizmet dışı, odanın kendisi ise terk edilmiş durumda.

İsrail askerlerinin zorla tahliye ettiği El-Nasr hastanesinde beş bebeğim çürüyen cesedi bulundu

HAMAS İDDİAYI DOĞRULADI: BUNLAR ERKEN DOĞAN BEBEKLER

Hamas yönetimindeki Gazze Sağlık Bakanlığı'nın bir sözcüsü de iddiaları destekleyerek bunların 'erken doğan bebekler olduğunu söyledi. Sözcü, İsrail askerlerinin salı gecesi çocukların bulunduğu koğuşa erişimi engellediğini belirtti.

"BİRÇOK BEBEK OKSİJEN YETERSİZLİĞİNDEN ÖLDÜ"

Hastanenin müdürü Dr. Mustafa Al-Kahlot ise, daha önce CNN'e yardım için birçok uluslararası kuruluşa çağrıda bulunduğunu ancak herhangi bir yanıt alamadığını söyledi. Dr. Al-Kahlot, 3 hafta önce hastanenin İsrail askerleri tarafından iki kez saldırıya uğradığını, saldırılardan sonra tesislerin kullanılamaz hale geldiğini ve birçok bebeğin oksijen yetersizliğinden öldüğünü söyledi.

NETANYAHU'DAN MUSK'A "BOŞ BEŞİK" TİYATROSU

Öte yandan; geçtiğimiz gün İsrail'i ziyaret eden ABD'li milyarder Elon Musk, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 7 Ekim'de saldırıya uğrayan Kfar Aza beldesini gezmişti. Sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin fotoğraflar paylaşan Netanyahu, Gazze'de öldürdüğü binlerce çocuğu unutarak Musk'a boş beşik gösterdiği fotoğrafına "Hamas'ın insanlığa karşı işlediği suçları yakından göstermek için Elon Musk'la Kibbutz Kfar'ı gezdim" notunu düşmüştü. Musk bu ziyaret sonrası, sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink'in İsrail'in onayı olmadan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne uydu interneti sağlamayacağını duyurmuştu.

İsrail askerlerinin zorla tahliye ettiği El-Nasr hastanesinde beş bebeğin çürüyen cesedi bulundu

AdminAdmin