EKONOMİ
Giriş Tarihi : 03-02-2024 14:39

İşsizlik Sigortası Kanunu'nda Devrim Niteliğinde Değişiklikler! Emekli Maaşları ve Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İşsizlik Sigortası Kanunu'nda yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı. Emekli maaşlarında ocak ödeme dönemi itibarıyla geçerli olacak 6 aylık artış oranı %49,25 olarak belirlendi. En düşük emekli aylığı ise 10 bin liraya yükseltildi. Ayrıca kısa çalışma gerekçelerine genel salgın durumu eklendi ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmek için gereken asgari prim ödeme gün sayısı 600'den 450'ye düşürüldü.

İşsizlik Sigortası Kanunu'nda Devrim Niteliğinde Değişiklikler! Emekli Maaşları ve Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Emekli Maaşlarına Zam

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında ocak ödeme dönemi itibarıyla geçerli olacak 6 aylık artış oranı %49,25 oldu. En düşük emekli aylığı ise 10 bin liraya yükseltildi.

Kısa Çalışma Ödeneğinde Düzenlemeler

Kısa çalışma gerekçelerine genel salgın durumu eklendi. Sigortaların kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için gereken asgari prim ödeme gün sayısı ise 600'den 450'ye düşürüldü.

Çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeleri içeren kanun, Resmi Gazete'de  yayımlandı - Dünya Gazetesi

Kanunun Diğer Maddeleri

Kanunla birlikte işsizlik sigortası fonundan işverenlere sunulan kredi imkanları da genişletildi. Ayrıca, işsizlik sigortası primi ve işveren hissesi oranlarında da değişikliğe gidildi.

Değişikliklerin Etkileri

Yapılan değişikliklerin işsizlik sigortası fonuna katkı sağlayacağı ve işsizlerin korunmasına yardımcı olacağı değerlendiriliyor.

EditörEditör