Asayiş
Giriş Tarihi : 06-02-2024 12:26

İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne Saldırı Girişimi! 2 Saldırgan Öldürüldü, 5 Yaralı!

İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne bugün öğle saatlerinde silahlı saldırı girişimi gerçekleşti. Saldırıda 1'i kadın 2 saldırgan ölü olarak ele geçirildi, 3'ü polis memuru olmak üzere 5 kişi de yaralandı.

İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne Saldırı Girişimi! 2 Saldırgan Öldürüldü, 5 Yaralı!

İstanbul'da bugün öğle saatlerinde yaşanan korku dolu dakikalar, Çağlayan Adliyesi'ne yapılan silahlı saldırı girişimiyle gerçekleşti. Saldırıda 1'i kadın 2 saldırgan, özel harekat polislerinin düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirildi.

Saldırı, C Kapısı önündeki kontrol noktasına gerçekleşti. Saldırganlar, polis memurlarına ateş açtı ve çıkan çatışmada 3 polis memuru ve 2 sivil olmak üzere 5 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis ve özel harekat ekibi sevk edildi.

Çağlayan Adliyesi'ndeki polis noktasına silahlı saldırı: 3'ü polis, 5 kişi  yaralandı - TV5

Yaklaşık 1 saat süren çatışmanın ardından 2 saldırgan da ölü olarak ele geçirildi. Saldırganların kimlikleri ve saldırının amacı ile ilgili inceleme başlatıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olay yerinde yaptığı açıklamada, saldırganların uzun namlulu silahlarla ateş açtığını ve 2 saldırganın da etkisiz hale getirildiğini söyledi. Soylu, yaralıların durumunun iyi olduğunu ve saldırıyla ilgili incelemenin sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Bu saldırı, adliyelerin ne kadar güvenlik zafiyeti olduğunu gözler önüne seriyor. Saldırganların adliyeye nasıl bu kadar rahat girebildiği ve silah sokabildiği ise merak konusu.

EditörEditör