GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-02-2024 14:26

İstanbul'da Deprem Panik! Naci Görür'den Korkutan Uyarı: "11 Kentten Çok Daha Fazla Etkilenir!"

İstanbul'u bekleyen büyük deprem gerçeği her geçen gün daha da belirginleşiyor. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YouTube kanalında yaptığı açıklamada, İstanbul'da beklenen depremin 11 kentten çok daha fazla etkiye sahip olacağını ve Marmara Bölgesi'ni adeta felakete sürükleyeceğini söyledi. Görür, Kanal İstanbul projesini de sert bir dille eleştirerek, projenin Marmara'da yaşamı bitireceğini savundu.

 İstanbul'da Deprem Panik! Naci Görür'den Korkutan Uyarı:

İstanbul'u Büyük Bir Tehdit Bekliyor:

Görür, İstanbul'da beklenen depremin 11 kentten çok daha büyük bir yıkıma neden olabileceğini vurguladı. Deprem sonrası oluşacak moloz yığınlarının 100 milyon dolarla bile kaldırılamayacağını belirten Görür, bu felaketin Türkiye'nin ekonomisini de çökertebileceğini açıkladı.

Yapı Stoku Yetmez:

Görür, depreme karşı sadece yapı stokunun yeterli olmadığını, altyapının da deprem dirençli hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. İmamoğlu ise, 35 bin binanın taramasının yapıldığını ve 17 bin 500 binanın riskli veya çok riskli kategorisinde olduğunu açıkladı.

Kanal İstanbul Marmara'yı Bitirir:

Görür, Kanal İstanbul projesinin Marmara Bölgesi'nde yaşamı bitireceğini savundu. Kanalın deniz kenarlarına yapılması halinde bölgedeki deniz yaşamının yok olacağını ve Marmara'nın bir çöp sahasına dönüşeceğini söyledi.

Türkiye Diz Üstü Çöker:

Görür, "İstanbul bütün Türkiye'nin GSMH'nin yüzde 60 kısmını içeriyor. Biz bütün yumurtaları aynı sepete toplamışız. Türkiye'nin can damarı Marmara Bölgesi, ekonomiyi de buraya toplamışız. İstanbul'da eğer Marmara bu hale gelirse, Türkiye diz üstü çöker. Gerçek beka meselesi bu." ifadeleriyle İstanbul depreminin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

EditörEditör