SİYASET
Giriş Tarihi : 31-01-2024 14:15

"İstanbul'da Heyecan Dorukta! Son Anket: Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu Oylarda Başa Baş"

İstanbul'da gerçekleştirilen son ankette, 2024 yerel seçimleri için kıran kırana bir yarışın yaşandığı ortaya çıktı. MEDAR Araştırma Şirketi tarafından 22-25 Ocak tarihleri arasında yapılan ankette, 3018 katılımcıdan elde edilen verilere göre, AK Parti'nin adayı Murat Kurum yüzde 40.67'lik oranla ilk sırayı alırken, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 40.35 ile ikinci sırada yer aldı.

Ankette, Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum'un önde olduğunu gösterirken, İstanbul seçmeninin tercihleri dengeli bir şekilde dağıldı. Aday çıkarması durumunda DEM Parti'ye oy vereceklerin oranı yüzde 5.34 olarak belirlendi.

İstanbul'da kıran kırana bir yarış var! Son ankette İmamoğlu ve Kurum  oyları eşitledi - Haberler

Ankette Öne Çıkanlar:

  • Murat Kurum: %40.67
  • Ekrem İmamoğlu: %40.35
  • DEM Parti'ye oy vereceklerin oranı: %5.34

Bu sonuçlar, İstanbul'da yaşanan siyasi dinamizmin ve seçmenin dengeli tercihlerinin bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Seçimlere sayılı günler kala partiler arasındaki rekabetin artması beklenirken, her iki adayın da güçlü bir destekleme oranına sahip olduğu görülüyor.

İstanbul'daki seçmenin tercihlerini belirleyen bu anket sonuçları, seçim öncesi ve sonrasında politik gündemin şekillenmesinde etkili olabilir. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı arasındaki mücadelenin seyri, İstanbul seçmeninin nabzını tutmaya devam edecek gibi görünüyor.

EditörEditör