Asayiş
Giriş Tarihi : 20-02-2024 13:32

İstanbul'da Redkitler Çetesi

İstanbul'da "Redkitler" isimli silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 31 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 22'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul'da Redkitler Çetesi

İstanbul'da "Redkitler" isimli silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 31 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 22'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirildi. Soruşturma kapsamında, Redkitler çetesinin Bahçelievler'de faaliyet gösterdiği ve bölgedeki hakimiyeti ele geçirmek için Daltonlar çetesi ile çatışma halinde olduğu belirlendi. Çete lideri F.D.'nin, Fenerbahçe tribün liderliğini ele geçirmek için Genç Fenerbahçeliler Tribün Lideri C.G.'ye silahlı saldırı düzenlediği de tespit edildi. Çetenin, Ocak 2024'te Anadolu Genç Fenerbahçeliler Tribün Lideri İ.G.'ye yönelik gerçekleştirilen ve Ş.K.'nin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı da gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Operasyonda 31 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma bulgularına göre Redkitler çetesinin 22 örgüt eylemi ve 54 ruhsatsız silah bulundurma eylemi gerçekleştirdiği belirlendi. Gözaltına alınan 31 şüpheliden 22'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyon Detayları:

Operasyon, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirildi.

Soruşturma kapsamında, Redkitler çetesinin Bahçelievler'de faaliyet gösterdiği ve bölgedeki hakimiyeti ele geçirmek için Daltonlar çetesi ile çatışma halinde olduğu belirlendi.

Çete lideri F.D.'nin, Fenerbahçe tribün liderliğini ele geçirmek için Genç Fenerbahçeliler Tribün Lideri C.G.'ye silahlı saldırı düzenlediği de tespit edildi.

Çetenin, Ocak 2024'te Anadolu Genç Fenerbahçeliler Tribün Lideri İ.G.'ye yönelik gerçekleştirilen ve Ş.K.'nin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı da gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Operasyonda 31 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Soruşturma Bulguları:

Redkitler çetesinin 22 örgüt eylemi ve 54 ruhsatsız silah bulundurma eylemi gerçekleştirdiği belirlendi.

EditörEditör