DÜNYA
Giriş Tarihi : 27-01-2023 22:10   Güncelleme : 27-01-2023 22:10

İşte Avrupa ikiyüzlülüğü: Kuran yakmaya izin var Tevrat yakmaya izin yok

Haber 7 - Paludan’ın polis korumasında Kur’an-ı Kerim yakmasına izin veren İsveç, İsrail Büyükelçiliği önünde Tevrat yakılması eylemine izin vermedi.

İşte Avrupa ikiyüzlülüğü: Kuran yakmaya izin var Tevrat yakmaya izin yok

İsveç'te Kur'an- Kerim'i yakarak provokasyona imza atan ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan'ın, İsrail Büyükelçiliği önünde Tevrat sayfası yakma eylemine izin verilmedi.

İKİYÜZLÜ TUTUM

Paludan'ın Kur'an yakma provokasyonu, İsveç polisinin koruması altında gerçekleşmişti. Türkiye'nin İsveç makamlarına yaptığı "Bu eyleme izin vermeyin" talebi reddedilmiş,  İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve Dışişleri Bakanı Tobias Billström, "Eylem çirkin ama ifade özgürlüğü her şeyden önce gelir. En önemli şey ifade özgürlüğü" açıklamasını yapmıştı.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ SAFSATASI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD makamları da eylemi "Eylem çirkin ama by ifade özgürlüğü" olarak nitelendirmişti.

TEVRAT YAKMAYA İZİN VERMEDİLER

Kur'an provokasyonuna izin veren İsveç, İsrail Büyükelçiliği önünde Tevrat sayfası yakma eylemine izin vermedi.

İsrail'in İsveç Büyükelçisi Ziv Nevo Kulman, yaptıkları diplomatik girişimler sonucunda, İsrail Büyükelçiliği önünde Tevrat yakmak isteyen grubun vazgeçirildiğini belirtti:

"Bir Müslüman grubun, Stockholm'deki İsrail Büyükelçiliği önünde Tevrat parşömeni yakacağını duymak bizi endişelendirdi. Son birkaç gündür bu nefret dolu eylemin gerçekleşmemesi için gece gündüz çalışıyoruz. Yerel polisle ve İsveç Dışişleri Bakanlığı ile sıkı temas kurduk. İsveç makamlarına yönelik çabalarımız neticesinde söz konusu grup, Tevrat yakma eyleminden vazgeçti.”

KUR'AN YAKMA TALEBİ DOĞRUDAN KABUL EDİLMİŞTİ

İsveç makamları, Rasmus Paludan'ın Kur'an yakma talebini diyalog ile vazgeçirmek yerine doğrudan kabul etmişti.

AdminAdmin