GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-10-2022 17:43   Güncelleme : 06-10-2022 17:43

İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışıyla ilgili ilk yorum: Siyaseten doğru bir hamledir

İYİ Parti kurmaylarının Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışı ve CHP'nin kanun teklifine ilişkin "doğru hamle" yorumunda bulundukları öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na yaptığı "Başörtüsünü Anayasa ile çözelim" çağrısını da değerlendiren kurmaylar, "Siyasi iklimin geldiği durum üzerinden bakıldığında bir anayasa metni hazırlamanın zorluğu ortada. Mutabakata dayalı bir metin ortaya çıkmaz" yorumunda bulundu.

İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışıyla ilgili ilk yorum: Siyaseten doğru bir hamledir

CHP'nin TBMM'ye sunduğu "başörtüsü" yasa teklifine ilişkin İYİ Parti kulislerinde "doğru hamle" yorumu yapılıyor.

"YASAĞIN GERİ GELECEĞİ PROPAGANDASI YÜRÜTÜYORLAR"

Parti kurmayları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her dönem başörtüsü yasağı üzerine siyaset yürüttüğü ve bu alanı örselediğine dikkat çekerek "Başörtüsü özgürlüğünün sadece kendi dönemlerine has olduğunu, kendilerinin iktidarı kaybetmeleri durumunda yasağın geri geleceği propagandası yürütmüştür.

"KILIÇDAROĞLU İKTİDARIN SÖYLEMİNİ ELİNDEN ALMIŞTIR"

Cumhuriyet'in haberine göre Kılıçdaroğlu'nun çıkışı, siyaseten doğru bir hamledir. Bu hamleyle Erdoğan'ın elinden 'muhalefet yasak getirecek' söylemini elinden alınmıştır" değerlendirmesinde bulunuyor. İYİ Parti kanadında Erdoğan'ın "anayasayla değişikliği" hamlesine ilişkin de şu yorum yapılıyor:

"MUTABAKATA DAYALI BİR METİN ORTAYA ÇIKMAZ"

"Siyasi iklimin geldiği durum üzerinden bakıldığında bir anayasa metni hazırlamanın zorluğu ortada. Toplum AKP kutuplaştırıldı. Mutabakata dayalı bir metin ortaya çıkmaz."

Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener İYİ Parti Politika Güncel Haberler

AdminAdmin