SİYASET
Giriş Tarihi : 26-01-2024 14:56

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den CHP'ye 'DEM Parti' tepkisi:

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erzurum'da düzenlenen partisinin aday tanıtım programında, CHP'nin DEM Parti ile yerel seçimler için iş birliği görüşmelerini sürdürmesine tepki gösterdi. Akşener, "Demli kafalardan oy bekleyen demlenmişler, karşılarında hazır olda duruyor" dedi.

 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den CHP'ye 'DEM Parti' tepkisi:

Akşener, konuşmasında, 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti'nin aday çıkardığı şehirlerde başarılı olduğunu belirterek, "Batı bölgeleri de sayın İmamoğlu'nu istedi, yani siz istediniz. Bana düşen sizin sesinizi iletmektir. Bizim kurulma amacımız sizin sesinizi duyurmaktır. Bizim amacımız bu ülkeyi kuruluş ayarlarına yeniden döndürüp, bu ülkeyi kalkındırmaktır. Ne Amerika'nın karşısında iki büklüm olmaktır ne İsveç'in NATO'ya kabulüne oy vermektir" dedi.

CHP'nin DEM Parti ile iş birliği görüşmelerini eleştiren Akşener, şunları söyledi:

Akşener'den CHP'ye eleştiri: DEM Parti ile açık şekilde el sıkışın - Son  Dakika Haberleri

"Demli kafalardan oy bekleyen demlenmişler, karşılarında hazır olda duruyor. Biz demli kafalarla da beraber değiliz, olmayacağız. Kur'an-ı Kerim yakan ve yakılmasına müsaade eden İsveç'in, PKK'ya siyasi parti muamelesi çeken İsveç'in NATO'ya alınmasına parmak kaldıran, evet diyenlerden olmadık, olmayacağız. PKK’nın ve bugünkü uzantılarının karşısında el pençe divan duranlardan olmadık olmayacağız."

Akşener, konuşmasının ardından partisinin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Canan Uçar'ı tanıttı.

EditörEditör