YEREL
Giriş Tarihi : 07-12-2023 15:40

İYİ Partili Uçak Alişan'ı savundu, Tever'e yüklendi

SESOB Başkanı Hasan Alişan'ın ekonomiyle alakalı olarak yaptığı, " Sermayemiz ve kapasitemiz kadar pay almaya özen gösteriyoruz. Artan maliyetlerin birçok sebebi var. Sadece esnafta vicdansızlık yok, Bu sistemi yürütenlerde de vicdansızlık olduğunu söylemek zorundayım” açıklamasına AK Parti İl Başkan Yunus Tever'den gelen kınama cevabına bu kezde İyi Parti'den cevap geldi.

İYİ Partili Uçak Alişan'ı savundu, Tever'e yüklendi

İyi Parti İl Başkanı Ahmet Uçak, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever'in Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Sayın Hasan Alişan'ın geçtiğimiz günlerde TV264'te yaptığı açıklamayı eleştirmesine yönelik sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Uçak, "Sayın Alişan'ın ifadelerinin kabul edilebilir olmadığını belirtmiştir. özellikle de “Vicdansızlık” açıklaması üzerinde durarak, tüzel kişiliğe sahip, kamu kurumu niteliğindeki bir birlik başkanının siyasi söylemde bulunmasını eleştirmiş ve Sayın Hasan Alişan'ı kınadığını açıklamıştır. Biz de Sakarya İYİ Parti olarak açıklayacağımız gerekçeler ile birlikte seçimle göreve gelmiş bir birlik başkanı olan Sayın Hasan Alişan'ın en doğal hakkı olan ifade özgürlüğüne müdahale de bulunulduğu, haklı söylemlerini çarpıtarak kendisini hedef haline getirdiği için Sayın Yunus Tever’i kınıyoruz" dedi

Uçak, "Sayın Yunus Tever kendi yaptığı açıklamanın henüz başlarında piyasaların darboğaza girdiğini açıkça itiraf etmekten çekinmemiş ve akabinde hükümetin bu sıkıntıların giderilebilmesi için esnaflara sunulan haklardan bahsetmiştir. Örneğin Halk Bankasında eskiden 5.000 TL olan faiz indirimli kredi limitinin 650.000 TL’na çıkartıldığını açıklamıştır. Bu bile esnafın ne kadar zor durumda olduğunun itirafıdır. Eskiden esnafımız 5bin TL olan faiz indirimli kredi ile sıkıntılarını çözebiliyorken şu an sınır 650binlere dayanmıştır. Aradaki fark tam 130 kattır. Sayın Alişan'ın aktardığı gibi maliyetlerdeki artış esnafı çaresiz bırakmaktadır. Maliyetlerdeki artıştan kaynaklanan farklar otomatik olarak ürün fiyatlarına da yansıdığı için bunun esnafın vicdansızlığından değil sistemi yönetenlerin vicdansızlığından kaynaklandığını belirten Sayın Hasan Alişan’ın bir diğer haklı sitemi de sistemi yönetenlere yöneliktir. Vatandaşın yapacağı zam oranlarının örneğin kira zammı oranının %25 ile sınırlandırıldığının ama enerji, akaryakıt, içme suyu ücretleri gibi ya da kamu eli ile sunulanlara yönelik ücretlendirmelerin %300-500 hatta %700 lere dayandığından bahsetmiştir. Buradan da %25 zam oranı ile sınırlandırılan vatandaşların alım güçlerinin zayıfladığı varsayımına ulaşılamaz mı? " diye konuştu.

Tever'e yüklenen Uçak, "Sakarya Üniversitesi’ni kendi arka bahçesi gibi kullanan Ak Parti bu devlet üniversitesinde uygulanan zam oranlarından haberdar mıdır acaba? Örneğin; Öğrenci yemeklerinden alınan katkı paylarının bu sene %300 artırıldığını biliyorlar mı? Ya da kampüs içerisine araç ile giriş yapabilmek ve otoparkları kullanabilmek için öğrencilerin eskiden 100TL ücret ödeyerek aldıkları araç bandrollerinin bu sene %500 artış ile 500TL olarak ücretlendirildiğinden haberleri var mı? Bu zam oranları bir nevi devlet eliyle enflasyon ya da Sayın Hasan Alişan'ın dediği gibi vicdansızlık değil de nedir? Bilindiği üzere kampüsün içerisinde bulunan kantin işletmeleri geçtiğimiz yıllarda Sakarya' lı esnaflarımızın elinden alınarak üniversitenin kendisi tarafından işletileceği açıklanmıştır. Apar topar alınan bu karardan sonra bir çok kantin işletmecisi esnafımız çalışanları ile birlikte kapı önüne konulmamış mıdır? Bu vicdansızlık değil midir? Bu kantinlerin işletilebilmesi için Sayın Prof.Dr.Fatih Yardımcıoğlu görevlendirilmemiş midir? Kendisi o dönemde Sakarya Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Başkanlığı görevini de yürüten hocamız aynı zamanda üniversitedeki görevinden genel seçimler öncesinde istifa ederek Ak Parti'den Sakarya milletvekili aday adayı olmuştur. Şimdi Sayın Tever'e soruyoruz genel seçimlerden sonra memur zammı görüşmelerinin tıkanması durumunda devreye girecek olan hakem kurulunda da görev verilen sayın hocamızın yeni görevi nedir? İşinize gelen yerde kamu tüzel kişiliklerde görevli olanların yaptığı sizi destekler siyasi söylemlerden eylemlerden hoşnut olup eleştirilerden rahatsız mı oluyorsunuz? Esnaflarımıza verilecek faiz indirimli kredi miktarlarını çözüm gibi göstermekten vazgeçin. Hür ve Müstakil İYİ Parti Sakarya halkının ve haklının yanındadır, yanında olmaya devam edecektir" ifadelerine yer verdi 

EditörEditör