GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-02-2024 15:28

İzmir Taksici Cinayeti Sonrası Büyük Birlik Partisi Lideri Mustafa Destici: "Üç Suç İçin İdam Cezası Talebimiz Devam Ediyor"

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde yaşanan taksici cinayeti, Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici'nin gündemine oturdu. Olayın ardından Destici, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada üç suç için idam cezası talebini dile getirdi.

İzmir Taksici Cinayeti Sonrası Büyük Birlik Partisi Lideri Mustafa Destici:

Destici, cinayetin ardından paylaştığı mesajda, "Bu hadise de göstermiştir ki, belli suçlar için idam cezası mutlaka olmalıdır. Ekmek parası kazanmak için çalışırken terör örgütü sempatizanı bir şahıs tarafından canice katledilen Oğuz Erge kardeşimize Yüce Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

BBP lideri Destici: Terör suçları için idam cezası mutlaka geri  getirilmelidir - 24 Saat Gazetesi

Cumhur İttifakı ortağı olarak Destici, 2018 yılında idam cezası için anayasa değişikliği teklifi sunduklarını ancak hiçbir siyasi parti tarafından destek görmediğini belirtti. "Şu üç suç için idam cezası istiyoruz" diyen Destici, vatandaşların canına kast eden katiller, teröristler ve çocuk istismarı yapan caniler için idam cezasının yasalara eklenmesini savundu.

EditörEditör