SİYASET
Giriş Tarihi : 21-02-2024 16:03

İzmit'te Şok Gelişme! CHP'li Fatma Kaplan Hürriyet Adaylıktan Çekildi!

CHP'nin İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yerel seçimler için aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na bildirilmesine kısa bir süre kala adaylıktan çekildi.

İzmit'te Şok Gelişme! CHP'li Fatma Kaplan Hürriyet Adaylıktan Çekildi!

Seçimlere günler kala CHP'de şok bir gelişme yaşandı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Bu karar, Hürriyet'in CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan ile aday listeleri konusunda yaşadığı tartışmadan sonra geldi.

Hürriyet'in istifasının nedeni ne?

Edinilen bilgilere göre Hürriyet, meclis üye listesine kendi istediği isimlerin yazılmasını ve Ercan'ın da görevden alınmasını talep etti. Talebi karşılanmayan Hürriyet'in, adaylıktan çekilme kararı aldığı belirtildi.

Hürriyet'in adaylıktan çekilmesi CHP'yi nasıl etkiler?

Hürriyet'in adaylıktan çekilmesi, CHP'nin İzmit'teki seçim şansını önemli ölçüde zayıflatabilir. Hürriyet, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde İzmit'i CHP'ye kazandıran isimdi.

CHP İzmit'te yeni aday kim olacak?

Hürriyet'in yerine kimin aday gösterileceği ise şimdilik belirsiz. CHP'nin önümüzdeki günlerde bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor.

Bu gelişmenin CHP'de ve İzmit'te yankıları ne olacak?

Hürriyet'in adaylıktan çekilmesi, CHP'de ve İzmit'te büyük yankı uyandırdı. CHP'liler bu karara tepki gösterirken, AK Parti ise bu gelişmeden memnun olduğunu dile getirdi.

EditörEditör