YEREL
Giriş Tarihi : 06-12-2023 14:19

Jandarma ekipleri kaçakçılara nefes aldırmıyor

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti operasyonlarında 01-30 Kasım tarihleri arasında 180 düzensiz göçmen, 33 organizatör ve 8 araç yakaladı. Yakalanan organizatörlerden 5'i tutuklanırken, son 3 ayda toplamda 609 göçmen, 85 organizatör ve 25 araç ele geçirildi. Düzensiz göçmenler adli işlemler sonrasında Geri Gönderme Merkezlerine sevk edildi.

Jandarma ekipleri kaçakçılara nefes aldırmıyor

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı, göçmen kaçakçılığı ve insan ticaretiyle mücadele kapsamında 01-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdiği operasyonlarda başarılı sonuçlara ulaştı. Toplamda 180 düzensiz göçmen, 33 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 8 araç, jandarma ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda yakalandı.

Yakalanan düzensiz göçmenler, adli ve idari işlemlerin tamamlanmasının ardından çeşitli illerdeki Geri Gönderme Merkezleri ile ilgili kurumlara sevk edildi. Ayrıca, organizatörler hakkında başlatılan adli ve idari işlemler neticesinde 5 organizatör tutuklandı.

Son üç ayda gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 609 düzensiz göçmen, 85 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 25 araç yakalanarak önemli bir başarı elde edildi. 171 düzensiz göçmen tebliğ edilerek kayıtlı oldukları illere yönlendirilirken, 438 düzensiz göçmen çeşitli illerdeki geri gönderme merkezlerine sevk edildi.

AdminAdmin