YEREL
Giriş Tarihi : 04-01-2024 11:15

Jandarma Trafik Timleri yollarda kuş uçurtmadı! Yüzlerce araç ve sürücü trafikten men edildi

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması timleri, Aralık ayı içerisinde 5.414 kilometrelik yol ağı üzerinde yaptığı denetimlerde 123 bin 787 aracı kontrol etti. Denetimlerde 897 araç trafikten men edilirken, 242 sürücüye de aynı işlem uygulandı. Ayrıca hız ihlali, araç muayenesizlik, emniyet kemeri kullanmamak, kırmızı ışık ihlali ve cep telefonu kullanımı gibi çeşitli ihlaller nedeniyle çok sayıda trafik idari para cezası kesildi.

Jandarma Trafik Timleri yollarda kuş uçurtmadı! Yüzlerce araç ve sürücü trafikten men edildi

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması timleri, trafik güvenliğini sağlamak için 5 bin 414 kilometrelik yol ağı üzerinde kesintisiz olarak kontrollerine devam ediyor.

Trafik güvenliğinin artırılması ve korunması için İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri tarafından 2023 yılı Aralık ayı içerisinde toplam 123 bin 787 araç kontrol edildi.

Aralık ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 897 araç ile 242 sürücü trafikten men edildi, uyuşturucu ve alkollü şekilde araç kullandığı tespit edilen 61 sürücünün ise belgelerine geçici süreyle el konuldu.

Hız ihlalinden 1.286, muayenesi yapılmamış araç kullanmaktan 718, emniyet kemeri kullanmamaktan 257, kırmızı ışık
ihlalinden 189, seyir halinde cep telefonu kullanımından 62 ve diğer ihlallerden 621 trafik idari para cezası uygulandı.

Geçmiş dönemlerde olduğu gibi artan bir ivme ile denetimler devam ederken, trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle Aralık ayı içerisinde Sakarya Jandarma sorumluluk sınırlarında toplam 42 maddi hasarlı, 35 yaralamalı ve 2 ölümlü olmak üzere toplam 79 trafik kazası meydana geldi.

Bu kazalarda 11 kişi yaşamını yitirirken, 128 kişi ise yaralandı. Yaşanan kazalar sisli havalarda aşırı hızla seyretme, yakın
mesafeden araç takip etmek ve alkollü şekilde araç kullanmadan kaynaklı sürücü kusurlarından dolayı meydana geldi.

Jandarma Trafik Ekipleri tarafından trafik güvenliği konusunda yapılan açıklamada, "İlimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, emniyet kemerlerini takmaları, hatalı şerit değiştirmemeleri,
alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın ilgisi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

AdminAdmin