GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-01-2024 13:52

Kademeli Emeklilik Yasası Ne Zaman Çıkacak?

Kademeli emeklilik yasası, belirli prim gün sayısı ve yaşa ulaştıktan sonra kısmi olarak emekli olma imkanı sağlayan bir sistemdir. Kademeli emeklilik şartları, sigortalılık türüne ve başlangıç tarihine göre değişmektedir.

Kademeli Emeklilik Yasası Ne Zaman Çıkacak?

Kademeli emeklilik yasası için henüz bir düzenleme yapılmamış olsa da, gözler torba yasa da olsa detayların açıklanacağı tarihe çevrildi.

Ekonomist Muhammet Bayram, konuyla ilgili değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

EYTYİ KAÇIRANLARA KISMİ EMEKLİLİK

"Kısmi emeklilikle beraber EYT yasasının çıkması bir umut olmuştu, yaş şartının ortadan kaldırılması bekleniyordu. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği müjdede kısmi emeklilikle alakalı primi ödemeye gücü yetmiyorsa burada yaş şartının esnetilmesi ve kaldırılması aynı EYT yasasındaki gibi yaş şartının tamamen kaldırılması ile kısmi emeklilik sağlanabilir.

Eğer yaş şartı kaldırılmasa dahi prim sayıları yetmiyorsa devletimiz borçlanma imkanı getirerek prim günleri tamamlanabilir.

KADEMELİ EMEKLİLİK YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK

Kadınlarda emeklilik yaşının esnetilebileceğine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunmuştu. Hatta ev hanımlarının erken emekliliğine ilişkin bir husus vardı. Ev hanımlarının emeklilik priminin 3’te 1’inin devlet tarafından karşılanacağını söylemişti. Kadınlarımız 3’te 1 oranında daha kısa sürede emekliliklerini tamamlamış oluyor."

Kademeli emeklilik yasası, milyonlarca çalışanın merakla beklediği bir konu. Yasanın ne zaman çıkacağı ve hangi şartlarda uygulanacağı henüz netleşmemiş olsa da, detayların açıklanması ile birlikte gözler bu konuya çevrilecek."

EditörEditör