GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-03-2024 14:34

Kadın Kooperatifleri, Sakarya'da 8 Mart Etkinliği Düzenledi

Sakarya Valiliği tarafından düzenlenen 8 Mart etkinliği, Kadın Kooperatiflerinin standlarını ziyaretçilere açarak, kadınların ekonomiye katkılarını ve toplumdaki rolünü vurguladı.

Kadın Kooperatifleri, Sakarya'da 8 Mart Etkinliği Düzenledi

Vali Yaşar Karadeniz'in yanı sıra Sakarya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekeriya Selamet, Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş ve çeşitli STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, kadınların önemli roller üstlendiği iş hayatına odaklandı.

Vali Karadeniz, yaptığı konuşmada, kadınların ekonomideki etkin rolüne vurgu yaparak, Akyazı'daki bir fabrikada çalışan işçilerin yüzde yetmişinin kadın olduğunu ve yeni açılacak fabrikada da 350 kadın işçinin istihdam edileceğini belirtti. Kadınların istihdama katılımını artırmak için yapılan projelerin önemine değinen Vali Karadeniz, iş hayatında cinsiyet eşitliğine yönelik çabalara devam edeceklerini ifade etti.

Etkinlikte, kadın kooperatiflerinin ürünlerinin sergilendiği standlar ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Vali Karadeniz, etkinlikte emeği geçen tüm kadınları tebrik ederek, Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı ve kadınlara bol kazançlar diledi.

13D4Fde3 4F27 4739 B3E2 7157A04693F2

EditörEditör