EKONOMİ
Giriş Tarihi : 17-02-2024 16:12

Kamuda Engelli İstihdamında Yeni Rekor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli vatandaşlara yönelik önemli bir adımın atılacağını duyurdu. Bakan Göktaş, pazartesi günü 2.392 engelli bireyin daha kamu kurumlarına yerleştirileceğini açıkladı. Bu adımın, engelli istihdamı konusundaki çabaların devamı niteliğinde olduğunu belirten Bakan Göktaş, bu yerleştirmelerle birlikte kamuda çalışan engelli memur sayısının son 21 yılda 12 kat artmış olacağını ifade etti.

Kamuda Engelli İstihdamında Yeni Rekor

Yapılan açıklamada, 2.392 engelli vatandaşın kamu kurumlarına yerleştirilmesinin, devletin engelli vatandaşlara verdiği önemin ve sağladığı desteklerin bir yansıması olduğu vurgulandı. Engelli vatandaşların topluma katılımını artırmak ve iş gücüne entegrasyonunu sağlamak amacıyla yürütülen bu programlar, engellilerin kamuda istihdam edilerek ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılımını sağlamayı hedefliyor.

Engelli Kimlik Kartı nereden nasıl alınır? (2021 Engelli Kimlik Kartı için  gerekli belgeler) - Sağlık Haberleri

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, "Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama tam olarak entegre olması ve iş gücüne katkı sağlaması bizim için son derece önemlidir. Bu kapsamda, pazartesi günü gerçekleştirilecek olan yerleştirmelerle birlikte daha fazla engelli bireyin istihdam edilmesini sağlamış olacağız. Devlet olarak, engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız ve onların hayatlarını kolaylaştırmak adına çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan yerleştirme süreci, engelli vatandaşların kamu kurumlarında çeşitli pozisyonlarda görev alarak iş hayatına katılımını artırmayı amaçlıyor. Bu adım, engelli vatandaşlara verilen desteklerin ve sağlanan imkanların devamını temsil ediyor.

EditörEditör