MAGAZİN
Giriş Tarihi : 17-02-2024 15:25

Kapıcılar Kralı'nın Efsane İsmi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Yeşilçam'ın sevilen ve saygı duyulan oyuncusu Sevda Ferdağ, 81 yaşında aramızdan ayrıldı. "Kapıcılar Kralı" başta olmak üzere birçok önemli projede yer alan efsanevi oyuncu, uzun süredir devam eden hastalık mücadelesinin ardından sabah saatlerinde Cihangir'deki evinde hayata gözlerini yumdu.

 Kapıcılar Kralı'nın Efsane İsmi Son Yolculuğuna Uğurlandı

1942 yılında Edremit'te doğan Sevda Ferdağ, 1958'de rol aldığı "O Günden Sonra" filmiyle sinema dünyasına adım atmıştı. Başarısız bir dönemin ardından Almanya'ya yerleşen Ferdağ, ablasının ısrarıyla 1963'te Türkiye'ye geri döndü ve "Azrailin Habercisi" filmiyle oyunculuğa yeniden başladı. O günden itibaren yaklaşık 150 filmde rol alan Ferdağ, Türk sinemasının önemli isimlerinden biri haline geldi.

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Sevda Ferdağ hayatını kaybetti

Oyuncunun kariyerinde öne çıkan yapımlardan biri de 1976 yapımı "Kapıcılar Kralı"dır. Zeki Ökten'in yönettiği ve Umur Bugay'ın senaryosunu yazdığı bu filmde Kemal Sunal'la başrolleri paylaşmıştı.

Ferdağ'ın vefatı sinema camiasını derin bir üzüntüye boğarken, Film-San Vakfı da "Türk sinemasının önemli oyuncularından Sevda Ferdağ'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" açıklamasıyla oyuncunun ardından başsağlığı dileğinde bulundu.

EditörEditör