YEREL
Giriş Tarihi : 23-11-2023 13:02

Karasu Belediyesi'nde zimmet şoku! Teşkilat ve belediyelerin yemeği personele fatura edildi

Karasu Belediyesi tarafından 1 Ocak – 31 Mart 2019 tarihleri arasında yenilen yemeklerin faturası, mevcut Belediye Başkanı İshak Sarı’nın göreve gelmesinin ardından özel kalem dahil olmak üzere bazı personele fatura edildi. Dönemin Özel kalemi olan Halil İbrahim Felek, çıkartılan zimmete tepki göstererek ağır ifadelerde bulundu.

Karasu Belediyesi'nde zimmet şoku! Teşkilat ve belediyelerin yemeği personele fatura edildi

31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrası değişen belediye yönetimi, 31 Mart öncesi yenilen yemeklerin faturasını dönemin özel kalemi ve bazı personeline çıkartarak haklarında zimmet oluşturdu. 1 Ocak ve 31 Mart 2019 tarihleri arasında yenilen yemek faturalarının incelenmesi üzerine Halil İbrahim Felek ve bazı personel hakkında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörlüğü 68/19 sayılı raporunun 98.maddesi gereği borç çıkartıldı.

Ana parası 8 bin 866 lira olan borcun faiziyle birlikte ödenmesi istenen yemek listesinde kanal yapım çalışması işçileri, Karasuspor kafilesi, yaz döneminde Karasu’ya gelen çevik kuvvet ekibi, zabıta ekipleri, yıkım ekibi, sendika temsilcileri, AFAD ekibi, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve belediye personeli ve Ali İnci ile AK Parti Gençlik Kolları’nın yediği yemeklerin de olması dikkat çekti.

“BİR SUÇ UNSURUNA RASTLANILAMADI”

Çıkartılan zimmete tepki gösteren Halil İbrahim Felek, “Borç tebliği 2023 yılının 7.ayında tarafıma tebliğ edildi. İtiraz süresi geçmeden 8.ayda itiraz dilekçemi yazdım. Ama bugüne kadar yanıt alamadım. 2019 yılının 10.ayında İçişleri Bakanlığı kararıyla Karasu Kaymakamlığı tarafından yazılan yazıda ‘atfedilecek başlıca bir suç unsuruna rastlanılmaması sebebiyle bu konuda ilgililer hakkında yapılacak herhangi bir işlem olmadığı’ ifadeleri kullanıldı” diye konuştu

“Belediye bütçesinden yapılacak temsil, ağırlama ve tören giderleri yönergesinin ‘Genel Kural’ başlıklı 3.maddesinde ‘Temsil, ağırlama ve tören giderlerinin konu, kapsam ve miktarının tayini belediye başkanının takdirine tabidir’ denilmektedir” diyen Felek, sözlerini şöyle tamamladı:

BU MİSAFİRLERİ BEN Mİ AĞIRLADIM?

“Özel kalem olarak ben imza atmakla görevliyim. ‘Denetim raporuna ekli listede gösterilen harcamaların ise belediye başkanının bilgisi dahilinde olup olmadığı tespit edilememiştir’ notunu düşerek beni suçlu durumuna düşüren müfettişin belediye başkanına ulaşması ve bu soruyu sorup tespit etmesi çok mu zor?

Sırf suçlu olmam için bu ifade rapora yazıldı. O zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sakarya’ya geldiğinde Karasu’dan kaldırılan 38 otobüsün bedelini de bana yansıtsınlar. Ali İnci’ye ben mi yemek ısmarladım? AK Parti gençlik kollarına ben mi yemek ısmarladım? Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar bana mı misafir geldi? İşçiler, ekiplere ben mi yemek söylemiş oluyorum?

AK Parti İlçe Başkanımız Recep Aksu ve milletvekillerimiz Ali İnci ile Lütfi Bayraktar’a da konuyu ilettim. Bu zimmet bir fiyaskodur! İshak Sarı da AK Parti çatısı altında bir belediye başkanıdır ama bir AK Parti düşmanıdır”

AdminAdmin