YEREL
Giriş Tarihi : 04-10-2023 13:15

Karasu meclisinde ortam gerildi!

Karasu Belediyesi'nin Ekim ayı olağan meclis toplantısında tansiyon yükseldi. Bir üyenin şehir içi trafik uygulaması hakkındaki eleştirilerine Belediye Başkanı İshak Sarı’nın ‘Eski kafayı bırakın’ yanıtı vermesi ortamı gerdi. Meclis üyesi bu suçlamaya ‘Haddini bil’ karşılığını verdi.

Karasu meclisinde ortam gerildi!

Karasu Belediyesi'nin Ekim ayı olağan meclis toplantısında tansiyon yükseldi.

Şehir içi trafik uygulaması hakkında eleştiride bulunan Karasu Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş, "Karakol ve Terminal caddelerinden günde bin araç geçiyorsa, üç tane bisiklet geçmiyor. Bunların tekrar gözden geçirilmesinde fayda olacağını düşünüyorum. Sürücüler esnaftan bir ekmek alacak olsa orada yol tıkanıyor. Her gün minibüsçülerle seyir halindeki araç sahipleri arasında kavgalar oluyor. Bu projeyi doğru bulmuyorum. Sizden sonra gelecek belediye başkanı bu projeyi değiştirecektir” dedi.

Meclis üyesi Çatalbaş'ın bu eleştirisine yanıt veren Başkan Sarı, “Bu kafayı bırakmanız lazım. 1960 model kafayla devam ediyorsunuz. O kadar Avrupa’da orada buruda yer geziyorsunuz. Ama bir şeyler görüp de içselleştirmiyorsunuz. Bunu beş yüz defa söyledim, bin defa söylemeye devam edeceğim. Bizden sonra gelecek arkadaşların da bunu böyle uygulayacaklarını düşünüyorum. Zira biz bisiklet yollarını yapmadan ve kaldırımları genişletmeden önce de Karasu merkezde trafik keşmekeşi vardı" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı İshak Sarı’nın meclis üyesi Çatalbaş'a ‘Eski kafayı bırakın’ yanıtı vermesi ortamı gerdi. Başkan Sarı’ya karşılık veren Çatalbaş, “Bana eski kafa demek için fırsat kolluyorsun. Senin benim kafamı test etmeye gücün de yetmez aklın da yetmez. Ben haddimi aşıyorum ama siz haddinizi çoktan aştınız. Sizi nezakete davet ediyorum. Benim belediye meclis üyesi olarak görevim, sorunları bu toplantılarda gündeme getirmek. Doğrudur yanlıştır. Ben senin gibi düşünmek zorunda değilim.” ifadelerini kullandı.

Mecliste gerginlik istemediğini belirten Başkan Sarı, “Eski kafa demek hakaret anlamı taşımaz. Eğer öyle değerlendiriyorsanız o sizin bileceğiniz bir konudur. Bir daha tekrarlıyorum. Bu eski kafalılıktır, geri kafalılıktır. Siz her toplantıda şov peşindesiniz” ifadelerini kullanarak tartışmayı sonlandırdı.

AdminAdmin