GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-02-2024 13:34

Karasu Sahilindeki Deniz Kumunun Satışı Vali Karadeniz'in Oluru ile İptal Edildi!

Sakarya'nın Karasu sahilinde toplanan deniz kumunun satış ihalesi, kıyı erozyonunun yaşandığı sahildeki kumları satışına yönelik olduğu için tepki çekmişti. Tepkiler üzerine Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, ihaleyi iptal etti.

Karasu Sahilindeki Deniz Kumunun Satışı Vali Karadeniz'in Oluru ile İptal Edildi!

Karasu sahilinde, Karasu deresinin Karadeniz'e döküldüğü yerde toplanan deniz kumunun satışı için geçtiğimiz günlerde Sakarya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ihale ilanı yayınlamıştı.

Kuyumculu Mahallesi'ndeki 1000 m³ I (a) grubu maden sınıfına dahil tüvenan kum-çakıl malzemesinin satılmasına ilişkin ihale, kıyı erozyonunun yaşandığı sahildeki kumları satışına yönelik olduğu için tepki çekmişti.

Sakarya Valiliği, ihale tarihi olan 7 Şubat'ta yani bugün bir duyuru yayınladı. Duyuruda ihalenin, valilik makamı oluru ile iptal edildiği bildildi.

Valilikten yapılan duyuru şu şekilde:

"İlimiz, Karasu ilçesi, Kuyumculu mahallesi sınırlarında bulunan, Karasu Deresinin Karadenize döküldüğü yerde, derenin akış yönüne göre sağ sahilinde stoklanmış, 1000 m³ I (a) grubu maden sınıfına dahil tüvenan kum-çakıl malzemesinin satılması” işinin, 07.02.2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan ihalesi, Valilik Makamının 05.02.2024 tarih ve 61682 sayılı Oluru ile iptal edilmiştir."

EditörEditör