GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-02-2024 12:22

KARASU'DA 2. BAŞIBOŞ KÖPEK SKANDALI!

10 Şubat tarihinde yayınladığımız "Karasu Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde skandal bir olay!" başlıklı haber, Karasu'da gündemi sarsacak bir olayı gün yüzüne çıkardı.

KARASU'DA 2. BAŞIBOŞ KÖPEK SKANDALI!

İddiaya göre, belediyeye ait olan Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde çukura atılmış halde ölü sokak köpekleri bulunmuştu.

 “10 bin lira verelim, basın duymasın”

Bugün ise yeni bir iddia ortaya atıldı. Karasu Belediyesi ve çevre belediyeler tarafından Camitepe mevkiine bırakıldığı iddia edilen başıboş köpeklerin parçaladığı hayvanların sahipleri adeta isyan etti. Belediyenin kendilerine “10 bin lira verelim, basın duymasın” dediğini iddia eden vatandaş, “Yeter artık alın bu köpekleri buradan” diye tepki gösterdi.

Camitepe ve Denizköy mahalleleri arasındaki bölgede başıboş köpek sorunu bitmiyor. Karasu Belediyesi ve çevre belediyeler tarafından bölgeye bırakıldığı iddia edilen başıboş köpekler, Halil İbrahim Ustaömer’e ait iki büyükbaş hayvana saldırdı, birini telef etti.

Daha önce de küçükbaş hayvanlara saldırdığı öğrenilen köpekler vatandaşı isyan ettirdi. Halil İbrahim Ustaömer, “Karasu Belediyesi iyi görün, bu hayvanların günahı ne? Köpeğin hakkı var da bu hayvanların hakkı yok mu? Getirip attınız bu köpekleri buraya” dedi.

Ustaömer, başkan ve başkan yardımcılarına da seslenerek “Karasu Belediyesi’ni idare eden beyler. Halkın sesini dinleyin. Bu halk size bunun hesabını sorar. Sesimizi Karasu Belediyesi’ne duyuramıyoruz. Sonra ‘boş konuşuyor’ diyorsunuz. Boşa o mevkide oturan şahıs konuşuyor. Koltuğunuzda oturuyorsunuz, koltuklarınızdan kalkın. Seçim zamanı oy istemeye geliyorsunuz. Seçim bitti mi halkı tanımıyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

AYIP TEKLİF!

Hayvanları telef olan vatandaşın oğlu Bilal Ustaömer de “Belediye başkanı bizim oraya gelmedi, yardımcılarını gönderdi ve zabıta geldi. Olaydan sonra jandarmayı aradık, ama ‘Gerek yok, mağduriyetini gidereceğiz’ diyerek geri çevirttirdiler. Bir hayvanım öldü. Belediyeye gittim, bana çok cüzi bir rakam teklif ettiler, susmamı istediler” diyerek kendisine yapılan ayıp teklifi de dile getirdi.

Karasu'da yaşanan bu trajik olay, hayvan severlerin bu olaya neden tepki göstermediklerini, Belediye'nin ise sokak hayvanlarına  neden olası bir çözüm bulamadığı sorularını akıllara getirdi.

EditörEditör