YEREL
Giriş Tarihi : 06-11-2023 17:48

Karasu'da Diyaliz Hasta Okulu programı düzenlendi

Karasu Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi ve Enfeksiyon Kontrol Birimi, 31 Ekim Salı günü "Sen Adım At Onlar Hayata Bağlansın" sözü ile Diyaliz Hasta Okulu’nu düzenlendi.

Karasu'da Diyaliz Hasta Okulu programı düzenlendi

Karasu Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi ve Enfeksiyon Kontrol Birimi, 31 Ekim Salı günü "Sen Adım At Onlar Hayata Bağlansın" sloganı ile Diyaliz Hasta Okulu'na ziyaret düzenledi.

Yapılan ziyarette hasta ve yakınlarını bilgilendirmek ve hastalıklarıyla nasıl baş edebilecekleri konusunda yardımcı olarak, yaşam kalitelerini arttırmalarını amaçlandı.

Hastane Başhekimi Oğuzhan Bodur, "Hasta ve yakınlarının, hastalık sürecini doğru yönetebilmesine, öz bakımlarını arttırmasına, olası tedaviler hakkında bilgi alabilmesine ve karşılaştıkları veya karşılaşabilecekleri problemlere cevap bulabilmelerine, hasta eğitimi uygulamalarıyla imkân sağlanmaktadır" ifadelerini kullandı. 

Ünite, 2001 yılında beş cihaz ile hizmete açılmıştı. Ünite, 18 hemodiyaliz cihazı ile 65 hastaya aylık 700 diyaliz seansı yaparak hizmet veriyor. Yapılan açıklamada, "Diyaliz Hasta Okulu eğitimi düzenleyerek Sakarya’da bir ilke imza atmış bulunuyoruz" denildi.

Diyaliz Sorumlu Hekimi Uzm.Dr. Ümit Şair, Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Nurdane Ekiz Uzun, Psikolog Nuran Arslan , Sosyal Çalışmacı Mira Mizgin Aslan, Fizyoterapist Latife Çelik, Diyetisyen Aslı Düz ve Diyaliz Ünitesi Sorumlu Teknikeri Muharrem Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

Hasta Okulu’nda, Diyaliz Nedir?, Akut ve Kronik Böbrek Yetmezliği ,Diyaliz Komplikasyonları, Organ Nakli, Vasküler Giriş Yolları, Diyalizde Beslenme ve Diyet, Hastaların Sosyal Hakları , Diyaliz Hastalarının Psikolojik Sorunları ile Baş Etme Yöntemleri, Diyalizde Egzersiz Uygulamaları, Enfeksiyon Kontrol Önlemleri ve El Hijyeni konulu eğitimler verildi.

Hasta ve hasta yakınları tarafından geniş katılım sağlanan eğitim sonunda, Başhekim Uzm. Dr. Oğuzhan Bodur ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müge Yıldız, İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı Abdullah Filizfidanoğlu, İç Hastalıkları Uzmanı ve Diyaliz Sorumlu Hekimi Ümit Şair ve Diyaliz Ünitesi Sorumlu Teknikerimiz Muharrem Yılmaz tarafından katılımcılara belgeleri takdim edildi.

AdminAdmin