YEREL
Giriş Tarihi : 29-11-2023 14:15

Karasu'da fuhuş operasyonundaki kadınlardan 4'ünde AIDS çıktı!

Karasu'da hafta sonu yapılan fuhuş operasyonunda Özbekistan uyruklu satıcı ve yer temin eden kişilerle birlikte yakalanan 61 yabancı uyruklu kadından 4'ünde HİV (AİDS) tespit edildi.

Karasu'da fuhuş operasyonundaki kadınlardan 4'ünde AIDS çıktı!

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonda cumartesi akşamı Sakarya'nın Karasu İlçesinde yaklaşık 10 adrese baskın düzenledi.

Operasyonda Azerbaycan uyruklu 8, Özbekistan uyruklu 49, Türkmenistan uyruklu 4 olmak üzere fuhuş yaptırılan toplam 61 kadın; bu kadınları pazarladığı belirlenen Özbekistan uyruklu Z.K. isimli kadın ve fuhuşa yer temin eden 5 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda kadınların pazarlandığı 100'ün üzerinde kişinin isimlerinin yer aldığı bir ajanda da ele geçirildi.

Pazar gününden itibaren Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü birimlerinde tutulan şüpheliler ve yabancı uyruklu kadınlar bir yandan sağlık kontrolünde geçirilirken bir yandan da sınır dışı yapılmaları için İl Göç İdaresi ile birlikte işlemler başlatıldı.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (SEAH) yapılan sağlık kontrollerinde fuhuş yaptırılan 61 kadından 4'ünde HİV (AİDS) tespit edildi. Daha ayrıntılı sonuç elde edilmesi için sonuçların Ankara'daki laboratuvara gönderildiği öğrenildi.

Uzun süredir Karasu İlçesinde bulunan ve fuhuş yaptırılan yabancı uyruklu kadınların müşteri listesinde ağırlığın Sakarya ve Kocaeli olduğu, İstanbul'dan da önemli sayıda kişinin sık sık Karasu'ya gelip gittiği belirlendi. 61 kadının birlikte olduğu kişi sayısının 1000'in üzerinde olduğu ifade ediliyor.

EditörEditör