SİYASET
Giriş Tarihi : 15-04-2024 14:07

Kaynarca Belediyesi'nde Aile Şirketi Polemiği: "Belediyeyi Aile Şirketi Olmaktan Kurtaralım!"

AK Partili Recep Boğaz'ın Kaynarca Belediyesi'ni aile şirketi olmaktan kurtarma çağrısı, ilk meclis toplantısında damga vurdu. Yeniden Refah Partili meclis üyelerinin tepkisiyle karşılaşan Boğaz, geçmiş dönem belediye başkan yardımcısının oğlunun Fen İşleri Müdürü, diğer oğlunun SASKİ'de, kızının Büyükşehir Belediyesi'nde, yeğeninin ise belediye şirketi olan BELPAŞ'ta çalıştığı bilgisini paylaştı.

Kaynarca Belediyesi'nde Aile Şirketi Polemiği:

31 Mart seçimlerinde Yeniden Refah Partisi'nden aday olan Kadir Yazgan'ın Kaynarca Belediye Başkanı seçilmesiyle göreve başlayan yeni meclis, ilk toplantısını 13 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirdi. Toplantıda gündem maddeleri gereğince başkan vekilleri, katip üyeler, encümen ve komisyon üyeleri belirlendi.

AK Partili Recep Boğaz'ın mecliste yaptığı konuşmada dikkat çeken sözleri, "Seçime 1 gün kala 15 tane işçi alınıp oy uğruna aylarca yıllarca bekleyen insanların hakları gasp edilmesin. Belediyede çalışıp da hanımını işe alanları da esefle kınıyorum. Bu konuda sizi tebrik ediyorum" oldu.

Yıllarca Kaynarca’yı yöneten AK Parti’den dikkat çeken çıkış: “Belediyeyi aile şirketi olmaktan kurtaralım”

Başkan Kadir Yazgan'ın ise bu konudaki yetkisinin olmadığını ve belediyeyi aile şirketi olmaktan kurtarmak için çalışacağını belirten ifadeleri kullandı.

Tartışmanın odağında ise geçmiş dönem belediye başkan yardımcısı Ali Akgünoğlu'nun oğlu Emrah Akgünoğlu'nun Fen İşleri Müdürü, diğer oğlu Burak Akgünoğlu'nun SASKİ'de, kızı Betül Akgünoğlu'nun Büyükşehir Belediyesi'nde, yeğeni Hakan Akgünoğlu'nun ise belediye şirketi olan BELPAŞ'ta çalışması yer aldı.

AK Partili Recep Boğaz'ın "Belediyede çalışıp da hanımını işe alanları da esefle kınıyorum" dediği kişinin ise Fen İşleri Müdürü Emrah Akgünoğlu'nun eşi olduğu iddiaları da gündemde.

AdminAdmin