GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-12-2023 14:48

Kazada dehşeti yaşayanlar konuştu: “Büyük bir patlamayla sarsıldık”

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya’nın Adapazarı İlçesi Taşlık mevkiinde yaşanan ve 10 kişinin hayatını kaybettiği, 59 kişinin de yaralandığı kazadan sağ kurtulan İlksel Büyükergül, “Uyuyordum ve bir anda şok oldum” dedi.

Kazada dehşeti yaşayanlar konuştu: “Büyük bir patlamayla sarsıldık”

Kuzey Marmara Otoyolu Sakarya kesiminde sabahın ilk ışıklarında meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybederken 59 kişi yaralandı. Meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerden 2 kişinin Esenyurt Belediyesi otobüsünde bulunan Giresunlu vatandaşlar olduğu öğrenildi.

Hayatını kaybeden diğer 2 vatandaşın ise Osmaniye'nin Düziçi ilçesi Ellek beldesinde ikamet eden avukat ve hemşire olduğu öğrenildi. Ayrıca Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılarında kimlikleri de belli oldu. Yaralıların Fatma Mandal, Mahmut Mandal, Emine Mandal, Özkan Mandal, Esma Mandal, Mehmet Mandal, Ayhan Mandal, Muzaffer Kanber, Yılmaz Mandal, Yavuz Demirkaya, Mertcan Çalışkan, Havva Cin, Recep Cin, Hüseyin Cin, Recep Cin, Enes Can Eser, Emir Yakışır, Dürdane Han Kuldaş Eva, Semiya Mandal olduğu bilgisine ulaşıldı.

Hayatını kaybedenlerin ise Nihal Yıldız (Kars), Adem Akyol (Suşehri), Alperen Ayhan (Antalya), Kenan Cin (Görele), Ergin Çınar (Suşehri), Erdoğan Mandal (Görele), Satılmış Furkan Öztürk (Altındağ), Sedat Değirmenci (Bakırköy), Hüseyin Kamil Yıldız (Düziçi) isimli vatandaşlar olduğu bilgisine ulaşıldı. Hayatını kaybeden diğer kişinin ise ismine ulaşılamadı.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan 20 yaralının tedavisi sürüyor. Yoğun bakım ünitesinde yatan 3 kişinin yanı sıra çeşitli yerlerinden yaralanan 17 kişiden biri olan İlksel Büyükergül, “Ankara’dan İstanbul’a gidiyordum. Sabah saatleriydi ve uyuyordum.
Bir ses oldu uyandım. Kazanın nasıl olduğunu anlayamadık. Çünkü uyuyordum ve şok” dedi. Bir başka yaralı ise, “Yoğun sis vardı. Sis çok yoğun idi. Bir anda büyük bir patlamayla sarsıldık ve korkunç ses duyduk. Gözlerimi hastane de açtım” dedi. 

Kazayı duyar duymaz Sakarya’ya gelen Osmaniye Ellek Belediye Başkanı Abbas Yeşildemir’e Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nin büktün imkanlarını seferber ettiklerini dile getiren Başkan Yüce, “Her türlü talebi karşılamak için hastanenin yanında bulunan BELPAŞ Orman Park Tesislerimizi kazaya karışanların ailelerine açtık. Yine nakil konusu dahil üzerimize ne düşüyorsa hatırız” dedi. 

Başkan Ekrem Yüce’ye teşekkür eden Osmaniye Ellek Belediye Başkanı Abbas Yeşildemir daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Yeşildemir, Kazanın olduğu haberini aldığımızda biz  Ankara’da idik. Hemen Sakarya’ya geldik. Maalesef çok üzücü bir durumla karşılaştık. Kazada vefat edenler yakınlarımız Osmaniye’de bir yakınlarını kaybetmişlerdi. Taziyeden İstanbul’a dönüyorlardı. Ancak kazada hemşire Nihal Yıldız ile yeğeni genç avukatımız Kamil Yıldız kazada hayatını kaybetti. Bir yakınımız ise yaralandı. İnşallah cenazelerimizi ve yaralılarımızı alıp Osmaniye’ye döneceğiz” dedi.

 

AdminAdmin