EKONOMİ
Giriş Tarihi : 13-03-2024 17:32

KBORU Neden Düşüyor, Ne Zaman Yükselir?

Kuzey Boru hissesi KBORU 130 TL’nin altına kadar geri çekildi. Peki KBORU neden düşüyor, ne zaman yükselir? Hissenin destek ve direnç seviyeleri kaç?

KBORU Neden Düşüyor, Ne Zaman Yükselir?

2023 yılının son döneminde halka arz edilen firmalardan biri konumunda bulunan Kuzey Boru A.Ş., söz konusu dönemde yeni halka arzların iyi performans gösterememesi ile tavan serisini nispeten yarıda kesmişti. O dönem, bir müddet 40 TL civarında yatay seyreden hisseyi toparlayan kurumsal yatırımcılar KBORU’yu ciddi bir ralli sürecine sokmuştu. Üç haneli rakamlara tırmandıktan sonra da yükselişini kesmeyen hisse; pey der pey 195 lira seviyesine kadar tırmanmıştı. Bu seviyeden ciddi bir düzeltmeye giren KBORU anlık olarak 130 TL’nin altında işlem görüyor. KBORU neden düşüyor, ne zaman yükselecek; irdeleyelim…

KBORU Neden Düşüyor?

40 liradan 200 liraya kadar neredeyse 5x seviyesinde kısa sürede primlenen KBORU, bilançosunun açıklanmasının ardından düzeltme sürecine girdi. Bu noktada, hissedeki düşüşü tetikleyen birkaç husus vardı. Bu hususları listelemek ve bir kaç cümleyle değerlendirmek gerekirse:

Kar Satışları: Hisseyi 40 liradan toparlayan yatırımcıların kar satışı yapması hisseyi aşağı yönlü baskıladı.

BIST 100’deki Düzeltme: 9400 direncini aşamayan BIST 100 endeksinin yaptığı kısmi düzeltmeler, KBORU paylarını da olumsuz etkiledi.

Bilanço Beklenen Kadar İyi Gelmedi: KBORU fiyatı 195 TL’ye ulaştığında, şirketin piyasa değeri neredeyse 20 milyar TL düzeyini aştı. Şirketin açıkladığı 2023’e dair yıllık bilançonun bu seviyeyi karşılamadığı düşünüldü.

KBORU Hisse Yorum Analiz 2024: KBORU Yükselir mi, Ne Zaman Yükselir?

KBORU Hisse Yorum Analiz 2024: KBORU Yükselir mi, Ne Zaman Yükselir?

Volatilite Bazlı Tedbirler: KBORU’nun kısa sürede 5 kata yakın artış yaşamasıyla birlikte Borsa İstanbul yönetimi tarafından hisseye bir dizi tedbir uygulandı. Söz konusu tedbirler, KBORU paylarına yönelik yatırımcı ilgisini baskıladı ve hacmin düşmesine neden oldu. Bu durum, satıcıların yeterli alıcı bulamamasını ve doğal olarak hisse fiyatının da aşağı gelmesini tetikledi.

 

KBORU Hisse Yorum Analiz 2024: KBORU Yükselir mi, Ne Zaman Yükselir?

Kuzey Boru paylarının girdiği düzeltme sürecinin sona ermesi ve yeniden yönünü yukarıya çevirmesi pek çok yatırımcının ortak beklentisi konumda. Şirket, bu süreçte önemli iş anlaşmaları, siparişler ve ihaleler ile ilgili olarak KAP Bildirimleri göndermeye devam ediyor. Bu durum, şirketin gelecek bilançolarının daha güçlü ve artan bir ivmeyle gelebileceği beklentisini doğuruyor.

Kuzey Boru paylarındaki kar satışlarının sona ermesi, BIST 100 endeksinin 9400 direncini aşması ve şirketten gelecek önemli KAP bildirimlerinin devam etmesiyle; anlık olarak 129 TL civarından işlem gören KBORU hissesinin yeniden tırmanışa geçebileceği düşünülüyor.

Hissenin teknik destek seviyeleri olarak 122 TL ve 115 TL belirtilebilir. Direnç noktaları kapsamında ise; 138 TL ile 148 TL’nin ilk iki direnç seviyesi olduğu söylenebilir.

EditörEditör