GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-12-2023 11:40

Kızıldeniz'de tansiyon yüksek! Ticari gemilerin yardımına giden ABD destroyeri 3 İHA'yı düşürdü

Yemen'deki Husilerin kontrolündeki bölgeden ateşlenen füzelerin Kızıldeniz'deki Bahamalar ve Panama bayraklı gemilere isabet etmesi bölgedeki gerilimi bir hayli tırmandırdı. Ticari gemilerin yardım çağrısına yanıt veren ABD donanmasına bağlı "USS Carney" destroyerinin kendisine doğru ilerleyen 3 İHA'yı düşürdüğü ifade edildi.

Kızıldeniz'de tansiyon yüksek! Ticari gemilerin yardımına giden ABD destroyeri 3 İHA'yı düşürdü

ABD ordusu, Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarda insansız hava araçları düşürdüğünü duyurdu. Yemen'deki Husilerin kontrolündeki bölgeden ateşlenen füzelerin Bahamalar ve Panama bayraklı gemilere isabet ettiği belirtildi.

3 TİCARİ GEMİYE 4 SALDIRI DÜZENLENDİ

ABD ordusu, Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarda insansız hava araçları düşürdüğünü duyurdu. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM) X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, dün Kızıldeniz'in güneyindeki uluslararası kara sularda 3 ticari gemiye 4 saldırı düzenlendiği belirtildi.

 

Kızıldeniz'de tansiyon yüksek! Ticari gemilerin yardımına giden ABD destroyeri 3 İHA'yı düşürdü

DONANMAYA BAĞLI DESTROYER 3 İHA'YI DÜŞÜRDÜ

Kızıldeniz'in güneyinde ABD donanmasına bağlı "USS Carney" destroyerinin ticari gemilerin yardım çağrısına yanıt verdiği aktarılan açıklamada, destroyerin gemilere yardım ederken kendisine doğru ilerleyen 3 İHA'yı düşürdüğü ifade edildi.

HUSİLER'İN ATEŞLEDİĞİ FÜZEYLE GEMİDE HASAR OLUŞTU

Yemen'deki Husilerin kontrolündeki bölgeden ateşlenen bir füzenin Bahamalar bayraklı "Unity Explorer" gemisinin yakınlarına düştüğü vurgulanan açıklamada, daha sonra farklı bir füzeyle vurulan gemide hafif hasar oluştuğu belirtildi.

Kızıldeniz'de tansiyon yüksek! Ticari gemilerin yardımına giden ABD destroyeri 3 İHA'yı düşürdü

SALDIRILARIN ARKASINDA İRAN VAR İDDİASI

Yemen'den fırlatılan bir füzeyle Panama bayraklı "M/V Number 9" gemide de hasar oluştuğuna işaret edilen açıklamada, Panama bayraklı "M/V Sophie II" gemisinin de vurulduğu ancak herhangi bir zayiat oluşmadığı kaydedildi. Söz konusu saldırıların deniz güvenliğine ve uluslararası ticarete karşı tehdit oluşturduğuna dikkat çekilen açıklamada, Yemen'deki Husilerin düzenlediği saldırıların İran destekli gerçekleştirildiğine inanmak için de birçok nedenin olduğuna işaret edildi.

NE OLMUŞTU?

Yemen'deki İran destekli Husiler, Babu'l Mendeb Boğazı'nda "Unity Explorer" ve "Number Nine" adlı iki İsrail gemisini hedef aldıklarını duyurmuştu. Husiler, gemilerden birinin İHA'yla diğerinin deniz füzesi ile vurulduğu aktarmıştı. Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, 14 Kasım'daki televizyon konuşmasında, Kızıldeniz'de İsrail gemilerini hedef alabilecekleri tehdidinde bulunmuştu. Yemen'deki Husiler, 31 Ekim'den bu yana birçok kez İsrail'e yönelik füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlediklerini duyurmuşlardı.

AdminAdmin