Asayiş
Giriş Tarihi : 18-01-2024 11:53

Kocaeli'nde el freni çekilmeyen panelvan D-100 kara yoluna doğru ilerledi

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde akılalmaz bir olay yaşandı. Akaryakıt istasyonuna giren bir sürücü, aracının el frenini çekmeyi unuttu. Sürücü market bölümüne geçerken araç, D-100 kara yoluna doğru ilerlemeye başladı.

Kocaeli'nde el freni çekilmeyen panelvan D-100 kara yoluna doğru ilerledi

Yakıtını aldıktan sonra istasyonun market bölümüne geçen sürücü, iddiaya göre bu sırada aracının el frenini çekmeyi unuttu. El freni çekilmeyen araç aniden hareket ederek D-100 kara yoluna hareket etti. Panelvanı gören sürücüler kaza yapmaktan kıl payı kurtuldu.

Bir ileri bir geri giden aracı gören sürücü ve akaryakıt çalışanları ise panikledi, panelvanı durdurmaya çalıştı. Sürücünün en frenini çekmesiyle herkes rahat nefes aldı.

El frenini çekmeyi unutunca olanlar oldu

Güvenlik kamera görüntülerinde ise el freni çekilmeyen aracın D-100 kara yoluna doğru ilerlediği ve sürücülerin kaza yapmaktan son anda kurtulduğu anlar yer aldı. Ayrıca görüntüde, olayı fark eden istasyon çalışanlarının ve sürücünün koşarak el frenini çektiği görüldü.

Olayı gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Soner Eroğlu isimli vatandaş, "Araç akaryakıt istasyonundan yakıt aldı ve D-100 kara yoluna doğru gitti. Daha sonra geri geri gelmeye başladı, hayret ettim. Gördüğüm görüntü karşısında inanamadım" dedi.

Bu olay, sürücülerin araçlarını kullanmadan önce mutlaka kontrol etmeleri gerektiğini bir kez daha gösterdi.

AdminAdmin