GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-03-2023 21:50   Güncelleme : 18-03-2023 21:58

Konteyner Kentte Yaşam Başladı

Osmaniye'de Depremzedeler Konteyner Kentlere Yerleştiriliyor

Konteyner Kentte Yaşam Başladı

Kahramanmaraş depreminden etkilenen depremzedeler, Osmaniye'de geçici barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için kurulan konteyner kente yerleştirilmeye başladı.Bölgede kurulması planlanan 1906 konteyner evden 841'i yerlerine inşa edildi. Bunlardan iç yapısı tamamlanan 132 eve afetzede aileler yerleştirildi ve böylelikle Osmaniye'de kurulması devam eden konteyner kentte yaşam başladı.

"İşbirliği sayesinde daha iyiye gidiyoruz"

Vali Erdinç Yılmaz Osmaniye'de ilk depremlerin hemen ardından kentte öncelik olarak çadır kentlerin oluşturulmaya başlandığını dile getirdi. Zaman kaybetmeden konteyner kent çalışmalarına başladıklarını belirten Yılmaz, bölgede çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı.

YILMAZ:

"Şu anda 841 konteynerimiz var, 132'sine aileler yerleştirildi. 608 kişi konteyner kentte yerleşik durumda. Konteyner kentimizi sosyal donatılarla, imkanlarla hemşerilerimizin çok rahat edebileceği şekilde hazırlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Vatandaşların depremin sıkıntılarını en az hissedecek şekilde atlatmaları için ilk andan itibaren devletin bütün kurumlarıyla koordineli çalıştıklarını dile getiren Yılmaz, bu hareketliliğin çalışmalar tamamlanıncaya kadar süreceğini ifade etti.

EditörEditör