YEREL
Giriş Tarihi : 20-11-2023 13:38

Köyüme Dokunma Platformu'ndan Vali Karadeniz'e ziyaret

Sakarya Köyüme Dokunma Platformu adına, Mecdi Cengiz, Erol Öztürk, Aydın Zengin, Hüsnü Gürpınar, Bülent Özbelli, Ekrem Çoruhlu, ve Kamuran Tan'dan oluşan heyet, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz'i makamında ziyaret etti.

Köyüme Dokunma Platformu'ndan Vali Karadeniz'e ziyaret

Sakarya Köyüme Dokunma Platformu adına, Mecdi Cengiz, Erol Öztürk, Aydın Zengin, Hüsnü Gürpınar,  Bülent Özbelli, Ekrem Çoruhlu, ve Kamuran Tan'dan oluşan heyet, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz'i makamında ziyaret etti.

Görüşmede Platformun kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında bilgi veren Platform Başkanı Mecdi Cengiz Büyükşehir yasası ile Köyden Mahalleye dönüştürülen yerlerde, Tarım ve hayvancılık ve doğa ile ilgili önemli sorunlar yaşandığını, Hükümetin 16 Ekim 2020 tarihinde Tarım ve hayvancılığı destek amacıyla çıkardığı 7254 sayılı Kırsal Mahalle yasası Sakarya dışındaki Büyükşehirlerde başvuru yapan binlerce Mahallenin Kırsal Mahalle statüsüne geçtiğini belirtti. 

Platform Başkanı Cengiz, Sakarya’da yasa ve yönetmelik  kriterlerine uyan yüzlerce mahalle olduğu halde Sakarya Belediyelerinin Muhtarlar tarafından yapılan başvurulara yasa ve yönetmelik hükümlerine göre işlem yapmadıklarını dilekçeleri Belediye Meclis gündemine almadıklarını ifade etti. 

b75d0d67-25e8-49d7-b454-4cc79f3a8bc8

Cengiz, "CİMER'e yaptıkları şikayet ve başvuruya Belediyelerin gerçek dışı bilgiler vermeleri üzerine CİMER’e yeniden başvuru ve şikayette bulunduklarını belirterek komşu İlimiz Kocaeli'nde 243 mahalle yasadan yararlanıp Kırsal Mahalle olurken, Tarım ve hayvancılık bölgesi olan Sakarya’mızda Belediyelerin yasaya aykırı bu uygulamasının hiçbir makul ve haklı gerekçesi yoktur.” dedi. 

Köyüme Dokunma Platformu olarak Sakarya Mahalleleri bu yasal haklarını alıncaya kadar çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Cengiz, Cumhurbaşkanına arzetmek için temaslarını sürdürdüklerini ayrıca idari yargı yollarını da kullanacaklarını belirtti. 

Cengiz "Sakarya Valimiz Sayın Yaşar KARADENİZ’e bu önemli sorunu iletme imkanı bulduğumuz ve geniş açıklamalarımıza gösterdiği yakın ilgi ve nazik kabullerine teşekkür ediyoruz." dedi.

EditörEditör